Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης προχώρησε σε γραπτή δήλωση, με αφορμή τη σύλληψη επτά ατόμων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης τo πρωί της Πέμπτης, για λαθρεμπόριο φυτοφαρμάκων από την Τουρκία.

«H προσπάθεια για την πάταξη της ασύδοτης δράσης όλων όσων εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση φυτοφαρμάκων συνεχίζεται και ήδη αποδίδει», δήλωσε αρχικά ο κ. Τσαυτάρης και πρόσθεσε: «Εφιστούμε την προσοχή στους αγρότες για την ορθή χρήση εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειές τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα διευκρίνισε, ότι θα ζητηθούν τα στοιχεία όλων των Ελλήνων συλληφθέντων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι δικαιούχοι οποιασδήποτε μορφής ενίσχυσης, θα ανασταλεί κάθε καταβολή οικονομικής ενίσχυσης σε αυτούς, από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, που χειρίζεται το υπουργείο.

Η συνεργασία τού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τις Τελωνειακές και Αστυνομικές αρχές, όπως αναφέρεται, παραμένει στενή και θα συνεχιστεί για την πάταξη της δράσης κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων φυτοπροστατευτικών προϊόντων στη χώρα, που θέτουν σε κίνδυνο τις ίδιες τις καλλιέργειες, την ποιότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη δημόσια υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης