Παρέμβαση για το θέμα της λίστας, που είναι γνωστή και ως «λίστα Λαγκάρντ» και στην οποία περιλαμβάνονται 1.991 ονόματα Ελλήνων ή εταιρειών που είχαν καταθέσεις στην ελβετική Τράπεζα HSBC, πραγματοποίησε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Αφορμή στάθηκαν ερωτήσεις βουλευτών και δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η λίστα παρότι παραδόθηκε το 2010 στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι ελληνικές αρμόδιες Αρχές, σε αντίθεση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να διερευνηθεί αν ήταν νόμιμα ή μη τα χρήματα, όπως επίσης δεν προχώρησαν στη φορολόγησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητεί να του αποσταλεί αυτή η λίστα, αν υπάρχει, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος, αφού έτσι προστατεύονται άτομα που φοροδιαφεύγουν.

Παράσταση χθες στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζητώντας να φθάσει στα χέρια των ελληνικών Αρχών η επίμαχη λίστα, αλλά και να γίνει αίτημα στους Γερμανούς να παραδώσουν στη χώρα μας όσα στοιχεία διαθέτουν για Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης