Η κυβέρνηση του Πακιστάν διαβεβαίωσε πως αποκαθιστά σταδιακά τις σχέσεις της χώρας με τις Η.Π.Α., σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τη μυστική αμερικανική επιχείρηση που κατέληξε στην εκτέλεση του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Osama bin Laden (2 Μαΐου 2011), η οποία προκάλεσε ένταση ανάμεσα στα δύο κράτη.

Τα περί… «διπλού παιχνιδιού» των μυστικών υπηρεσιών της ασιατικής χώρας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας (που ισχυρίζονταν Αμερικανοί αξιωματούχοι) δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στους άλλοτε «στενούς» συμμάχους και το… «γλυκό έδεσε» με την προσωρινή διακοπή των επιδρομών UAV σε διασυνοριακές περιοχές του Αφγανιστάν και των δρόμων ανεφοδιασμού των αμερικανικών στρατοπέδων στη γειτονική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι τελευταίοι 18 μήνες υπήρξαν πολύ, πολύ δύσκολοι. Ωστόσο, οι δύο χώρες τα κατάφεραν καλύτερα στην ανοικοδόμηση του κλίματος εμπιστοσύνης», παραδέχθηκε η υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Hina Rabbani Khar, ενώπιον της Αμερικανίδας ομολόγου της, Hillary Clinton, η οποία την υποδέχτηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξήγησε πως «πρώτη προτεραιότητα των δύο χωρών αποτελεί η συνέχιση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας ώστε να εγγυηθούν την ασφάλεια των Αμερικανών και των Πακιστανών πολιτών».

Διαβάστε επίσης:
Δρόμοι της… οργής στο Πακιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012, 09:51
Πίσω στα πάτρια εδάφη ο… μάγειρας του bin Laden, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012, 01:10
Ποδαρικό με… «επιδρομή» UAV στο Πακιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012, 02:52

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης