Τον Έλληνα καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο επέλεξε το Πριγκιπάτο του Μονακό για να τιμήσει τη μνήμη της Γκρέις Κέλι, με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρων από τον θάνατό της.

Ο γλύπτης δημιούργησε και εξέθεσε τα γλυπτά του σε μία μοναδική ατομική έκθεση στο Μονακό στις 18 Σεπτεμβρίου 2012. Οι δημιουργίες του ενθουσίασαν το κοινό του Μονακό στο ειδικό αφιέρωμα για τα 30 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Γκρέις, που αποτέλεσε την έναρξη της έκθεσης και των εορταστικών εκδηλώσεων με τίτλο «GRACE: Symbol of Change», που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου στο επιβλητικό Hôtel de Paris στο Μόντε Κάρλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mε την αρωγή του πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, η έκθεση διοργανώθηκε από τον οργανισμό Ladies and the City και ο Νίκος Φλώρος κλήθηκε να παρουσιάσει τα γλυπτά του ανάμεσα στα οποία ήταν το αξέχαστο νυφικό της Πριγκίπισσας Grace, ένα πρωινό φόρεμα της και το σύμβολο κατατεθέν της πριγκίπισσας, αλλά και της φινέτσας Kelly’s Bag.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εγκαίνια της έκθεσης ξεκίνησαν με ένα λαμπερό γκαλά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (14 Σεπτεμβρίου), στο οποίο παρευρέθησαν διεθνείς προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων του Πρίγκιπα Αλβέρτου και του Γάλλου τηλεπαρουσιαστή Στεφάν Μπερν, του διεθνούς φήμης αθλητή Πιέρ Φρόλα και πολλών άλλων.

Το γλυπτό, διαστάσεων 1,87μ χ 1,5μ και με την ουρά του να φτάνει τα 5 μέτρα, παρουσιάστηκε μαζί με άλλα έργα του καλλιτέχνη σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Μουσείου. Για τη δημιουργία αυτού του γλυπτού ο καλλιτέχνης χρειάστηκε 4.000 κουτάκια Coca Cola και τρία χρόνια εργασίας. Μετά από αυτό το ειδικό αφιέρωμα το μεγαλύτερο γλυπτό, το νυφικό της Πριγκίπισσας Γκρέις θα εκτεθεί για το κοινό στο «Metropole Palace» στο Μόντε Κάρλο για παραπάνω από ένα μήνα.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης