Οι καιροί είναι… πονηροί. Και δύσκολοι για πρίγκιπες, που λένε και οι Οnirama. Το αγαπημένο συγκρότημα των… διανοούμενων. Και των συζύγων που στα πρώτα τραπέζια… ρόκαραν με γόβες των 4 χιλιάδων ευρώ. Δύσκολοι ακόμη και για τον –πολλά βαρύ και όχι– Ριβάλντο. Τις διαβάσατε τις δηλώσεις του. Αν όχι, προφανώς δεν μπορέσατε γιατί κολλούσαν οι σελίδες από τα… σάλια. «Μέγας προπονητής ο Δώνης. Το πρόγραμμά του παρόμοιο με Μπάρτσα και Μίλαν. Δεν τον βλέπω να μένει καιρό στην Ελλάδα. Σίγουρα θα πάει έξω». Ναι, αυτά είπε ο Ρίμπο. Για ποιον; Για τον Λίπι; Για τον Καπέλο; Για τον Πέκερμαν και τον Σούστερ; Ή τέλος πάντων για τον Τεν Κάτε και τον Βαλβέρδε; Όχι! Για τον Δώνη τα είπε. Για τον Γιώργαρο που πέρσι είχε μισή σεζόν τη Λάρισα μια ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού. Καταλαβαίνεις, γάτε μου, τι γίνεται. Και αν δεν θυμάσαι σου υπενθυμίζω ότι ο Ριβάλντο τα έχει ξαναπεί αυτά. Ναι, εδώ στη γειτονιά μας. Μια τριετία πίσω! Για ποιον τα είπε; Για τον Σόλιντ. Ναι, αυτόν που μετά από ενάμιση χρόνο τον καθάρισε σαν αβγό. Προπονητάρα και αυτός. Με πρόγραμμα αλλά Μπάρτσα και Μίλαν. Ειδικά αφού ήταν ο διάδοχος του αντιπαθούς Μπάγεβιτς. Όταν όμως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ο Σόλιντ δόθηκε στον Κόκκαλη χαρτί και καλαμάρι. Από ποιον; Από εκείνον που τον εκθείαζε. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα όμως. Όταν δεν μπορείς να παίξεις πια μπαλίτσα με τα ποδαράκια, το γυρνάς. Αρχίζεις να παίζεις με το στόμα. Και το πλένεις με… ροδόνερο ακόμη και για τον Σόλιντ και τον Δώνη. Έστω και αν οι δύο συγκεκριμένοι σε είχαν αφίσα στο δωμάτιο τους πριν μερικά χρόνια.

Ο Ρίμπο βέβαια έχει και άλλον πόνο. Αυτόν στην… τσέπη που τον φοβάται πιο πολύ και από τα «θρίλερ» της τηλεόρασης. Στις 19 Σεπτέμβρη εξετάζεται η αγωγή του Θρύλου για εκείνες τις μαγκιές που είχε κάνει (πάλι με το στόμα) στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Τα θυμάστε το «τους το δώσανε το πρωτάθλημα». Μετά την αγωγή που του έχει κάνει ο Κόκκαλης και την… αναφορά που έχει φτιάξει με τα χεράκια του ο Μιχαλόλιας, μπορεί αυτές οι κουβεντούλες να του στοιχίσουν κάνα εκατομμύριο ευρώ. Και σου ξαναλέω, γάτε μου, αν δεν το γνωρίζεις. Καλύτερα ο Ρίμπο να σου δώσει την ψυχή του, παρά ευρώ να πάρεις εφημερίδα (κλασικό γνώρισμα των Βραζιλιάνων είναι αυτό σαν ράτσα, με κορυφαίο όλων τον Ζε Ελίας που κυκλοφορούσε δύο χρόνια –χειμώνα, καλοκαίρι– με τα τζιν και τα μπλουζάκια πόλο που του έδινε ο Ολυμπιακός). Με τα πολλά, το έχει πάρει το μήνυμα για το τι έρχεται το φθινόπωρο. Και κάπως έτσι αυθόρμητα στη συνέντευξη που έδωσε σε όλες τις εφημερίδες ξεστόμισε και ένα «Συγγνώμη στον κόσμο του Ολυμπιακού, αν νομίζει ότι τον προσέβαλα». Κατάλαβες τι γίνεται. Κατάλαβες τι δύσκολους καιρούς περνάμε. Και όχι τόσο εμείς που δεν έχουμε μαντίλι να κλάψουμε. Αλλά κοτζάμ πρίγκιπες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

PS 1: Πήγε να πνίξει το παλικαράκι από την εφημερίδα «Φίλαθλος» με τα ίδια του τα χέρια ο Γκαγκάτσης στο Euro. Στη συνέχεια έφαγε τη μήνυση και τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Πάνε και γι’ αυτόν (που μοστράριζε στο γυαλί σαν πρωθυπουργός) τα μεγαλεία της Πορτογαλίας.

PS 2: Κάντε καμιά μεταγραφή, ρε προεδράρες. Βαρεθήκαμε. Όπου να ’ναι μπαίνει και ο Αύγουστος. Πώς θα πάει ο λαός για τα μπάνια του; Εδώ οι συνάδελφοι έχουν βάλει μέχρι και πρώην παίκτες των ομάδων σας να πείσουν τους υπό μεταγραφή να έρθουν. Λέμε τώρα. Αν ποτέ υπήρξαν στη σφαίρα του ενδιαφέροντός σας όλοι αυτοί.

PS 3: Έτοιμοι για σάμπα στον Παναθηναϊκό εδώ και μέρες. Φέρτε βρε το παιδί, να δω τους βαζέλες να λικνίζονται και ας πεθάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

PS 4: Στον Ολυμπιακό αντίστοιχα φορτσάρουν εδώ και κάνα μήνα για τις μεταγραφές. Βρε, αν ήταν Formula 1 θα τα είχε λιώσει τα λάστιχα από το γκάζι. Εκεί να δεις δούλεμα που πέφτει. Aν δεν το αποφασίσει ο θείος προκοπή δεν βλέπετε.

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

adespoti@faqpress.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης