Εντολή για εκκένωση όλων των κτηρίων έδωσε το Πανεπιστήμιο του Τέξας στην πρωτεύουσα της Πολιτείας Όστιν, «λόγω ύπαρξης απειλών».

Πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ έκαναν λόγο για απειλητικό τηλεφώνημα περί ύπαρξης βομβών στο χώρο του πανεπιστημίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το campus είναι ασφαλές»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι της αστυνομίας στο Τέξας, ανέφεραν ότι μετά από διεξοδικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι το campus είναι ασφαλές. «Η προθεσμία που έδωσαν οι άγνωστοι που προειδοποίησαν για ύπαρξη βομβών στο Πανεπιστήμιο έχει παρέλθει», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ τα απογευματινά μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν, ωστόσο, όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες εντός των κτηρίων του Πανεπιστημίου αποφασίστηκε να ξεκινήσουν κανονικά στις 17:00 τοπική ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι προηγήθηκε

Σύμφωνα με το ΝΒC, το τηλεφώνημα έγινε στις 08.35 (τοπική ώρα) από άνδρα που υποστήριξε ότι έχει σχέση με την Αλ Κάιντα.

Από την πλευρά του το CNN ανέφερε ότι εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου δήλωσε ότι ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι έχει σχέση με την Αλ Κάιντα, κάλεσε το πανεπιστήμιο και είπε ότι οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε όλη την Πανεπιστημιούπολη.

Παρατίθεται ανάρτηση του Πανεπιστημίου στο twitter με την οποία ενημερώνει τους φοιτητές να εκκενώσουν τα κτήρια.

(«Εκκένωση λόγω απειλών στην Πανεπιστημιούπολη. Εκκενώστε αμέσως όλα τα κτήρια και απομακρυνθείτε όσο πιο μακριά μπορείτε. Περισσότερα σε λίγο»).


(Φωτό: Ουρές σχηματίζουν τα αυτοκίνητα που απομακρύνονται από το Πανεπιστήμιο του Τέξας)

Eπίσης, όπως έγινε γνωστό, δόθηκε εντολή εκκένωσης και του πανεπιστημίου της Βόρειας Ντακότα, μετά από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα. Ωστόσο, και αυτός ο συναγερμός «ήρθη» μετά από αρκετές ώρες αναμονής.


(Φωτό: Η στιγμή της εκκένωσης του Πανεπιστημίου στη Β. Ντακότα)

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης