Συζήτηση εφ όλης της ύλης είχε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, στη Χαλκιδική.

Αρχικά απάντησε στις δηλώσεις της ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, η οποία κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ενορχήστρωσε το σχέδιο επίθεσης εναντίον του Κόμματος της, για την υπόθεση «Γερμανός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι όποιος κινείται εντός του συστήματος, πρέπει να σέβεται τους κανόνες του. «Αν δεν θέλουν να είναι στο σύστημα, ας βγουν στο βουνό» είπε χαρακτηριστικά.

Από την κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν ξέφυγε ο ΛΑΟΣ για τον οποίο τόνισε ότι λειτουργεί ως υποστύλωμα της Δεξιάς. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ Παπανδρέου τόνισε ότι η πρόσκληση που έχει απευθύνει είναι ανοιχτή και διαρκής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ κατηγορώντας την για τη σήψη στην οποία βρίσκεται η χώρα. «Δεν θα κάνω πίσω σε θέματα διαφθοράς» είπε, υπενθυμίζοντας ότι εκείνος είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο Κοσκωτά στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε ως πυροτεχνήματα τα περί ίδρυσης νέου κόμματος ή αλλαγής συμβόλων του ΠΑΣΟΚ. Για την εσωκομματική  σύγκρουση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τις σχέσεις της Χίλαρι Κλίντον με τον Μπάρακ Ομπάμα στις ΗΠΑ.

Όπως είπε στην κρίσιμη στιγμή η πρώην πρώτη κυρία επέλεξε να σταθεί στο πλευρό του Ομπάμα για το καλό της χώρας και τόνισε ότι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συζητά όλα τα θέματα και υπενθύμισε ότι η θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου είναι εξαιρετικά σημαντική.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΚΚΕ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απάντησε στις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ τόνισε: «Τι ζητάει ο κ. Παπανδρέου από το ΚΚΕ; Δήλωση νομιμοφροσύνης; Φαίνεται ‘ξεχνάει’ πως επί 90 χρόνια το ΚΚΕ δήλωση δεν υπέγραψε, ούτε πρόκειται να υπογράψει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης