Στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής 2010 – 2014 και του κεντρικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, που έχει εκπονήσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όλες οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, πραγματοποιούν στις περιοχές αρμοδιότητας τους γενικές ή ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις, με τη μορφή τακτικών ή έκτακτων αστυνομικών επιχειρήσεων.

Ενδεικτικά, την τελευταία εβδομάδα, από τη Δευτέρα (03.09.2012) έως και προχθές Κυριακή (09.09.2012), πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα πολυάριθμες γενικές και ειδικές αστυνομικές εξορμήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκλειστικά στις εξορμήσεις αυτές:

• Διατέθηκαν 7.628 αστυνομικοί και 2.768 οχήματα συνολικά, αποκλειστικά για αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο των σύνθετων δράσεων, αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες Υπηρεσίες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας και συγκεκριμένα προσωπικό Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας καθώς και Υπηρεσιών Αλλοδαπών, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατά τόπου τακτικής αστυνομικής δύναμης.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων και των ελέγχων του τελευταίου επταημέρου σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα (δεν περιλαμβάνεται η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Ελέγχθηκαν 34.004 άτομα, καθώς και 21.547 οχήματα συνολικά σε όλη την Επικράτεια.
• Προσήχθησαν 4.437 άτομα (920 ημεδαποί και 3.517 αλλοδαποί).
• Διαπιστώθηκαν συνολικά 1.044 παραβάσεις της ποινικής νομοθεσίας, ενώ βεβαιώθηκαν αντίστοιχα και διοικητικές παραβάσεις, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Διοικητικές – Δημοτικές Αρχές.
• Συνελήφθησαν 653 άτομα για διάφορα αδικήματα από ελέγχους που έγιναν αποκλειστικά στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών εξορμήσεων στην Επικράτεια. Ειδικότερα, συνελήφθησαν 11 άτομα για ληστείες, 54 για κλοπές και διαρρήξεις, 292 για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, 44 διωκόμενοι με διάφορες καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα ή κακουργήματα, 16 για παραβάσεις που αφορούν στο λαθρεμπόριο, 174 για διάφορα ποινικά αδικήματα πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, κλπ.
• Συνελήφθησαν 92 άτομα για παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά και κατασχέθηκαν 57,4 περίπου γραμμάρια και 4 ml ηρωίνης και περίπου 33 κιλά κάνναβη. Κατασχέθηκαν επίσης 789 ναρκωτικά χάπια, το ποσό των 9.149 ευρώ, 4 όπλα διαφόρων ειδών, τρία οχήματα, 21 κινητά τηλέφωνα και περίπου 26.900 είδη παρεμπορίου.

Οι γενικές και ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και οι συλληφθέντες οδηγούνται στις αρμόδιες Υπηρεσίες των 14 Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Χώρας.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης