Η βρετανική αστυνομία διεύρυνε τη ζώνη αποκλεισμού γύρω από το σπίτι της οικογένειας αλ-Χίλι, όπου έχουν φθάσει ομάδα πυροτεχνουργών και ένοπλοι αστυνομικοί, επειδή ανακάλυψε εκρηκτικές ύλες. Η αστυνομία ειδοποίησε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετέδωσαν σήμερα τα τηλεοπτικά δίκτυα Sky Νews και BFM TV.

Η εκκένωση της συγκεκριμένης περιοχής αποφασίστηκε ενώ η αστυνομία συνεχίζει για τρίτη ημέρα την έρευνά της στην κατοικία των αλ-Χίλι στο Κλέγκεϊτ του Σάρεϊ, νοτίως του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λόγω ανησυχιών για στοιχεία που βρέθηκαν στη διεύθυνση αυτή, οι αξιωματικοί της αστυνομίας διεύρυναν την περιοχή αποκλεισμού και στα γειτονικά σπίτια, τα οποία εκκενώθηκαν» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σάρεϊ. Σύμφωνα με δύο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, η έρευνα παρουσιάζει εξελίξεις στο Λονδίνο, κυρίως έπειτα από στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τις έρευνες στην κατοικία αλ-Χίλι.

Παράλληλα, ο Ζάιντ, ο αδελφός του δολοφονημένου Σάαντ αλ-Χίλι, κατέθετε σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα στη Βρετανία ως μάρτυρας.

Καμιά πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής για το περιεχόμενο και τον τόπο της ακρόασης αυτής που διεξάγεται στο πλαίσιο έρευνας την οποία πραγματοποιεί η γαλλική αστυνομία με τη συνδρομή της βρετανικής αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία, ο εισαγγελέας του Ανεσί, Ερίκ Μαγιό, ανακοίνωσε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα, σουηδικής εθνικότητας, που δολοφονήθηκε επίσης στο μακελειό, το οποίο έχει συγκλονίσει την κοινότητα Σεβαλίν στις Άλπεις, είναι η γιαγιά από τη μητέρα των δύο μικρών διασωθέντων κοριτσιών.

Διαβάστε επίσης:

Τι έδειξε η νεκροψία για το φονικό στις γαλλικές Άλπεις, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012, 17:58

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης