Ο Νίγηρας διέψευσε χθες τις πληροφορίες ότι συμφώνησε να επιτρέψει στον Σααντί Καντάφι, έναν από τους γιους του Μουάμαρ Καντάφι, να εγκαταλείψει τη Νιγηρία όπου βρίσκεται υπό περιορισμόν κατ΄οίκον από πέρυσι που εγκατέλειψε τη Λιβύη.

Ο δικηγόρος του, Νικ Κάουφμαν, είχε δηλώσει νωρίτερα στο τηλεοπτικό δίκτυο France24 ότι ο Νίγηρας συμφώνησε να επιτρέψει στον Σααντί Καντάφι, ο οποίος έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο σε διάφορες χώρες, να εγκαταλείψει το έδαφος της δυτικοαφρικανικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος επιχειρηματίας και πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά καταζητείται από τη Λιβύη για να δικαστεί για απόκτηση αγαθών δια της βίας και μέσω εκβιασμών όσο διάστημα ήταν πρόεδρος της Λιβυκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Βάσει απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Σααντί Καντάφι δεν έχει το δικαίωμα να ταξιδεύει ενώ έχουν δημευτεί τα περιουσιακά του στοιχεία. Στο μεταξύ, ο αδελφός του, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αναμένεται να δικαστεί στη Λιβύη προς το τέλος του έτους για εγκλήματα πολέμου.

Διαβάστε επίσης:
Νίγηρας: Μένει μέχρι να φύγει ο γιος του Gaddafi, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011, 00:22

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης