Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρονται σήμερα τα όπλα και ο εξοπλισμός που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χθες στο χωριό Σίσες Ρεθύμνου, στην περιοχή του Μυλοποτάμου.

Εκεί θα υποβληθούν σε βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποια από αυτά είναι όπλα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις κατά αστυνομικών στα Ζωνιανά και στους Μαλάδες Ηρακλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών τα όπλα θα υποβληθούν και σε έλεγχο DNA και αποτυπωμάτων, ώστε να γίνει ταυτοποίηση στοιχείων με αυτά των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο το αντιαεροπορικό πολυβόλο να χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις κατά ελικοπτέρων, με τα οποία οι άνδρες της αστυνομίας αναζητούσαν από αέρος φυτείες κάνναβης στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την τελική καταμέτρηση, το οπλοστάσιο που αποκαλύφθηκε και ήταν διασκορπισμένο σε σπίτια, αγροικίες και στάνες διαπιστώθηκε ότι έκρυβε 57 όπλα και 6.000 σφαίρες. Συγκεκριμένα βρέθηκαν: 

  • 1 αντιαεροπορικό πολυβόλο
  • 32 πιστόλια
  • 5 καλάσνικωφ
  • 13 τυφέκια
  • 3 υποπολυβόλα
  • 1 βαλίστρα με 14 βέλη
  • 9 διόπτρες πολεμικών όπλων
  • 6.000 σφαίρες

Κρυμμένος οπλισμός βρέθηκε ακόμα και μέσα σε βαρέλια.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 2 άτομα, ένας 37χρονος αγρότης και ένας 65χρονος γεωργός, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Αναζητούνται δύο ακόμη άτομα, ο γιος του 65χρονου και ένας πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού.

Από τις αρχές αναζητείται ένα ακόμα άτομο, ο οποίος είναι Γερμανός υπήκοος και ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, έστελνε στον Μυλοπόταμο όπλα από την πατρίδα του μέσα σε δέματα. 

Στο μεταξύ, ένα μικρό οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του στη Συκιά Χαλκιδικής και ένας 55χρονος.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό όπλο, τρεις κυνηγετικές καραμπίνες, 5 μαχαίρια, σφαίρες, 122 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι και 1,5 περίπου κιλό δυναμίτιδα, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αγροτική αποθήκη του 55χρονου βρέθηκαν 60 και πλέον κιλά δυναμίτιδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης