Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, στην περιφέρεια της Σικελίας το 2011 δαπανήθηκε 1,2 εκατομμύριο ευρώ για την καταβολή αμοιβών σε 110 συμβούλους κι εμπειρογνώμονες. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Ιταλία αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα, για να διαπιστώσει κατά πόσον οι πληρωμές αυτές ήταν όντως αναγκαίες για τη βελτίωση της λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη λίστα των συνεργασιών συμπεριλαμβάνονται ένας τρομπετίστας κι ένας πιανίστας, ο οποίος έχει διαπρέψει σε πιάνο μπαρ, αναφέρει ο τηλεοπτικός όμιλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι απαντούν ότι οι συμβάσεις με συμβούλους και εμπειρογνώμονες προβλέπονται τόσο από τους νόμους και κανονισμούς της περιφέρειας όσο και ολόκληρης της Ιταλίας και ότι οι συγκεκριμένες δαπάνες είχαν συμπεριληφθεί στον ετήσιο προϋπολογισμό της Σικελίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη περιφέρεια τους περασμένους μήνες κινδύνευσε να χρεοκοπήσει, καθώς το έλλειμμά της φέρεται ότι ξεπερνάει τα πέντε δισ. ευρώ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, δέχθηκε τελικώς να καταβάλει έκτακτη οικονομική στήριξη στην περιφέρεια, απαιτώντας, όμως, σε αντάλλαγμα, την παραίτηση του περιφερειάρχη Ραφαέλε Λομπάρντο.

Ο Λομπάρντο, στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του μεγαλύτερου νησιού της Ιταλίας, κατηγορήθηκε για αύξηση του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων της περιφέρειας στις 20.000, για υπερβολική ενίσχυση και των διευθυντικών στελεχών (η αναλογία είναι ένας ανά έξι απλούς υπαλλήλους), για αλόγιστη χρήση αυτοκινήτων που πληρώνονται από την τοπική αυτοδιοίκηση και για ανάθεση εργολαβιών που φέρονται να εγκρίθηκαν, σε κάποιες περιπτώσεις, με αδιαφανείς διαδικασίες.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης