Η Nalyssa Green και η παρέα της θα εκκινήσουν τις μουσικές δραστηριότητες του φετινού ARK Festival της Αθήνας, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ. Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη, στην μεγάλη σκηνή, στις 18:00 και σε ατμόσφαιρα μεγαλεπίβολη και φεστιβαλική η Nalyssa και η (για πρώτη φορά) 5μελής μπάντα της θα μοιραστούν με το κοινό τα τραγούδια της.

Η Nalyssa Green ξεκίνησε να παίζει live μουσική το 2009 συμμετέχοντας σε διάφορες μπάντες. Δεν έχει σπουδάσει μουσική, έχει απλά ζωτική ανάγκη για μουσική έκφραση και όταν εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο πλησιάζει την προσωπική ολοκλήρωση και ευτυχία. Νιώθει κατά βάση τραγουδίστρια, μα παίζει επίσης κιθάρα, πλήκτρα, ακορντεόν και θέρεμιν. Πάντα έγραφε τραγούδια. Το συνειδητοποίησε το 2010 και πήγε στην Πάτρα όπου σπούδαζε ο Σπύρος Λιβάνης, στο δωμάτιο του οποίου οι δυο τους έγραψαν με τρόπο σπιτικό και απόλυτα χειροποίητο τον πρώτο της δίσκο «Barock».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηχητικώς τη γοητεύει πολυ η αισθητική diy και lo fi. Και την προτιμά. Βρίσκει τον απλό και πρωτόλειο ήχο συγκινητικό και ειλικρινή. Ο ήχος της κινείται ανάμεσα στο indie rock και το φολκ, με τρόπο συχνά ατμοσφαιρικό και ρομαντικό ή ενίοτε ψυχεδελικό. Η βάση των τραγουδιών είναι πάντα ο στίχος ο οποίος αναλύει σκέψεις και συναισθήματα της γράφουσας που εγείρονται από την καθημερινότητα μας.

Το Σεπτέμβρη του 2010 ξεκίνησε τις live παρουσιάσεις των τραγουδιών της. Το live άλλωστε είναι το αγαπημένο της πράγμα στον κόσμο. Από τότε μέχρι σήμερα έχει δώσει πάρα πολλές συναυλίες στην Αθήνα και στην επαρχία. Κάποιεσ από αυτές είναι το άνοιγμα της τελευταίας μεγάλης συναυλίας των Film στο Gagarin, το άνοιγμα του αγαπημένου της Yann Tiersen στο Fuzz, και η συμμετοχη της στο up festival στα Κουφονήσια μαζί με ονόματα όπως Βασιλικός, Φοιβος Δεληβοριάς, Παύλος Παυλίδης.

Οι βασικοί της συνοδοιπόροι σε αυτά τα μουσικά ταξίδια είναι ο παραγωγός της και κιθαρίστας Σπυρος Λιβάνης και ο τυμπανιστής Εβάνκελος Ασλανίδης. Αυτοί οι τρεις μουσικοί το Νοέμβριο του 2011 κλείστηκαν σε μια εξοχική κατοικία στην ορεινή κορινθία, έστησαν τα μουσικά τους παιχνίδια και ηχογράφησαν έντεκα νέες συνθέσεις της Nalyssa που ως κοινό άξονα έχουν την απτή γήινη υπόσταση του ανθρώπου ως αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης γύρω του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικές νοηματικές αρχές του δίσκου είναι έννοιες όπως το χώμα, ο άνεμος, το νερό που κυλά, η φωτιά που ξεκαθαρίζει και ο σπόρος που ξαποσταίνει βαθειά στη γη για να ξεπροβάλλει κάποια στιγμη νεογέννητος και γεμάτος προοπτικές. Ο εν λόγω δίσκος τιτλοφορείται «The Seed» και αναμένεται να κυκλοφορήσει οσονούπω από την Inner Ear. Η αγάπη θα θριαμβεύσει!

Nalyssa Green Quintet:
Nalyssa: φωνή, κιθάρα, θέρεμιν
Ευαγγελία Ξυνοπούλου: πλήκτρα, φωνητικά
Σπύρος Λιβάνης: κιθάρα, μπάσο
Βασίλης Νιτσάκης: μπάσο
Εβάνκελος Ασλανίδης: τύμπανα, κρουστά

Nalyssa Green live
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
THE ARK FESTIVAL
Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου
Doors open: 17.30.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης