Με γκολ των Σουμπίνιο (14’) και Φυτανίδη (43’) ο Ατρόμητος επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας, σε παιχνίδι για την 1η αγωνιστική της Super League. Πλέον, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς που πήρε το πρώτο της «τρίποντο» ετοιμάζεται για τη ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League με την Νιουκάστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Ο Ατρόμητος μπήκε δυναμικά στο ματς και κατάφερε γρήγορα να βρει το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Στο 9’ ο Καραγκούνης με σουτ προειδοποίησε τον Αναστασόπουλο, με δυνατό σουτ και πέντε λεπτά μετά η ομάδα του Περιστερίου άνοιξε το σκορ, με γκολ του Σουμπίνιο, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «κυανόλευκοι» μετά το γκολ ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του αγώνα και στο 31΄ απείλησαν και με δεύτερο τέρμα, πάλι με τον Σουμπίνιο, ο οποίος δεν έπιασε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Καραγκούνη. Δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Αναστασόπουλος έκανε λάθος στο φάουλ του Σουμπίνιο και ο Φυτανίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος κράτησε πολύ εύκολα το υπέρ του σκορ και απειλήθηκε μόλις μία φορά. Στο 83’ ο Διαμαντόπουλος έκανε το σουτ και ο Ιτάνζ απέκρουσε.

Κέρκυρα – Ατρόμητος 0-2 (Nova 4)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 13′ Σουμπίνιο, 43′ Φυτανίδης

Κίτρινες κάρτες: Έντερ, Ηλιάδης – Δημούτσος, Ταυλαρίδης

Κόκκινες κάρτες:


Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος):
Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Σταμόγιαννος (67′ Καραπέτσας), Καραλής (83′ Διαμαντόπουλος), Ηλιάδης, Αγρίτης (60′ Τσοκάνης), Μπάρκογλου, Λεόν, Έντερ, Τσουμάνης.

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς):
Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Δημούτσος, Σουμπίνιο (65′ Πίτου Γκαρσία), Ιγκλέσιας, Καραγκούνης (87′ Μπάλλας), Επστάιν (66′ Μπέλιτς), Καραμάνος.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Άκης Μάντζιος (Προπονητής Κέρκυρας): «Περίμενα πολύ περισσότερα πράγματα από την ομάδα μου. Φάνηκε η διαφορά ποιότητας που έχουμε με τον Ατρόμητο. Οι αντίπαλοί μας πέτυχαν δύο γκολ σε στιγμές που δεν κινδυνεύαμε και εμείς δεν είχαμε την ψυχολογία να αντιδράσουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά, υπομονή και στήριξη από τον κόσμο».

Ντούσαν Μπάγεβιτς (Προπονητής Ατρόμητου):
«Το παιχνίδι δεν έγινε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, διότι είχε αρκετή ζέστη που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων. Θεωρήσαμε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά μας βοήθησαν πολύ τα δύο γκολ που πετύχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Μετά το 2-0, οι ποδοσφαιριστές μου σκέφτονταν πως θα περάσει η ώρα. Το σίγουρο είναι ότι μπορέσαμε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς στην επανάληψη να πάρουμε τη νίκη, που θα μας βοηθήσει επίσης στον ψυχολογικό τομέα εν όψει της ρεβάνς με τη Νιούκασλ. Γνωρίζουμε όλοι ότι η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη, αλλά θα πάμε να κάνουμε την προσπάθεια μας και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης