Ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της ποδηλασίας όλων των εποχών, ο Αμερικανός Λανς Άρμστρονγκ, θα αποκλειστεί διά βίου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα του αφαιρεθούν οι επτά τίτλοι του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας, αφού αποφάσισε να αποσυρθεί από την πολυετή δικαστική του διαμάχη με την USADA, την αμερικανική υπηρεσία αντι-ντόπινγκ.

Εδώ και δύο χρόνια, η USADA ερευνά σε βάθος την καριέρα του Άρμστρονγκ και τον κατηγορεί πως έκανε χρόνια χρήση αναβολικών αλλά και μεταγγίσεις αίματος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άρμστρονγκ θα χάσει και όλους τους τίτλους που κατέκτησε από την 1η Αυγούστου του 1998 και μετά, συμπεριλαμβανομένων των επτά συνεχόμενων τίτλων του στον Γύρο της Γαλλίας από το 1999 έως το 2005 και του αργυρού μεταλλίου στην Ολυμπιάδα του Σύδνεϋ το 2000.

Η απόφασή του αυτή τον αφήνει έκθετο στις απαιτήσεις των χορηγών του, που αναμένονται να καταφθάσουν στους δικηγόρους του σαν κύμα τσουνάμι και θα ζητούν πίσω τα εκατομμύρια που του είχαν δώσει για να προωθεί τα προϊόντα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη για όλους όσους αγαπάνε τον αθλητισμό και τους αθλητές» είπε στέλεχος της USADA και συνέχισε: «Είναι ένα λυπηρό παράδειγμα της κουλτούρας που απαιτεί “νίκη πάση θυσία”, αλλά και ένα ευχάριστο μήνυμα στους “καθαρούς” αθλητές που πασχίζουν να διακριθούν μέσω του υγιούς ανταγωνισμού».

Αυτά, για όσους αφελείς υποστήριζαν πως οι ελεγκτές «πιάνουν» μόνο τους «αδύναμους», και δη τους Έλληνες.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης