Ο φορητός υπολογιστής που βρέθηκε την περασμένη Τρίτη στη γιάφκα της οδού Τυμφρηστού 21 στη Λαμία, η οποία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ήταν το «κρησφύγετο» του Τάσου Θεοφίλου, περιείχε πολλά ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– αρχεία με κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης για ανίχνευση κρυφών καμερών, παραβίαση κλειδαριών, κλοπή αυτοκινήτου και συντήρηση πυροβόλων όπλων
– λογισμικό διαγραφής αρχείων
– στρογγυλές σφραγίδες αστυνομικών υπηρεσιών
– στοιχεία και υπογραφές διαφόρων ατόμων
– αποσπάσματα από χάρτες διαφόρων περιοχών
– εγχειρίδιο εκστρατείας του Γ.Ε.Σ. για συντήρηση πιστολιών μάχης, όπως 45άρια, Glock 17 των 9mm, στρατιωτικών όπλων G3 και A3 των 7,62mm
– εγχειρίδιο ελεύθερων σκοπευτών
– εγχειρίδιο χρήσης αμυντικών χειροβομβίδων, αθόρυβων υποπολυβόλων κ.α.
– δελτία ταυτοτήτων πολιτών
– δελτίο ταυτότητας αστυνομικών
– φωτογραφίες ατόμων, τύπου διαβατηρίου
– φωτογραφίες ατόμων, ανάμεσα στις οποίες και αυτές νεκρών αστυνομικών
– κενά δελτία ταυτοτήτων
– άδειες οδήγησης
– δελτία ταυτότητας σε διάφορα στάδια επεξεργασίας
– φωτογραφίες γενειάδων και μουστακιών
– σκίτσο ατόμου
– το λογότυπο του blog του
– αρχεία εικόνων με πυροβόλα όπλα
– κείμενα με διάφορες μυθοπλασίες
– διάφορα αρχεία με κείμενα γραμματοσειρών για ταυτότητες.

Ψάχνουν για δεύτερη γιάφκα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με διαρροές από τα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ., τα τελευταία 24ωρα, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής «σαρώνουν» τη Λαμία, προκειμένου να εντοπίσουν, όπως πιστεύουν, και δεύτερο «καταφύγιο» του Τάσου Θεοφίλου. Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν πως πιθανότατα ο Θεοφίλου να διέμενε σε διαφορετική διεύθυνση από εκείνη της γκαρσονιέρας της Τυμφρηστού 21, στον Άγιο Λουκά.

Επίσης, σύμφωνα με μία νέα προσέγγιση της Αντιτρομοκρατικής, είναι πολύ πιθανό η ληστεία της Πάρου να πραγματοποιήθηκε διότι το υποκατάστημα της Εθνικής στη Λαμία έκλεισε αιφνιδιαστικά, ανατρέποντας έτσι τις προτεραιότητες των ληστών.

Προφυλακιστέος ο Τάσος Θεοφίλου

Ο Τ. Θεοφίλου κρίθηκε προφυλακιστέος για τη συμμετοχή του τόσο στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» όσο και στη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο.

0 30χρονος πέρασε στις 09.00 σήμερα το πρωί την πόρτα του γραφείου του 10ου τακτικού ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για σειρά κακουργηματικών πράξεων που αντιμετωπίζει σχετικά με τη ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha bank της Πάρου, όπου δολοφονήθηκε ο 53χρονος αυτοκινητιστής Δημήτρης Μίχας.

Η απολογία του διήρκεσε περισσότερο από δυόμισι ώρες και, αμέσως μετά, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Ο Θεοφίλου αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι την επίμαχη ημέρα δεν βρισκόταν στο νησί.

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Σπύρος Φυτράκης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο εντολέας του αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ αμφισβήτησε τον τρόπο λήψης γενετικού υλικού DNA από το οποίο προκύπτει η ενοχή του δράστη.

Τόνισε, ακόμη, ότι υπάρχει ένα δικονομικό πρόβλημα, καθώς ο Θεοφίλου κατηγορείται δύο φορές για το ίδιο αδίκημα, και υποστήριξε ότι «κανονικά η υπόθεση που αφορά στη ληστεία της Πάρου θα έπρεπε να βρίσκεται στη Σύρο και όχι στην Αθήνα».

Η είσοδος του Τ. Θεοφίλου στο κτήριο 9

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Τ. Θεοφίλου μετά την απολογία του στον τακτικό ανακριτή

Στη συνέχεια, ο 30χρονος προσήχθη στο Εφετείο, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος -αυτήν τη φορά- με τον εφέτη ειδικό ανακριτή Κ. Μπαλτά, για τη συμμετοχή του στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Ο ίδιος, πάντως, επέλεξε να κρατήσει το στόμα του κλειστό, αρνούμενος να απαντήσει στις ερωτήσεις του κ. Μπαλτά.

Προφυλακιστέος ο Τ. Θεοφίλου με τη σύμφωνη γνώμη εφέτη ανακριτή και εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, εις βάρος του έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία που τον συνδέουν με την οργάνωση αλλά και με συγκεκριμένες πράξεις για τις οποίες ανέλαβαν την ευθύνη οι «Πυρήνες της Φωτιάς».

Με τη σύμφωνη γνώμη του εφέτη ανακριτή και του εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Τ. Θεοφίλου αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού.

Διαβάστε επίσης: Προσωρινά κρατούμενος ο Τ. Θεοφίλου

Εντάλματα για δύο συνεργούς του Θεοφίλου

Στο μικροσκόπιο οι διασυνδέσεις του Τάσου Θεοφίλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης