Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Δεύτερη είναι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ακολουθεί η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, και οι δύο στις ίδιες θέσεις με πέρυσι. Η λίστα περιλαμβάνει γυναίκες από τους χώρους της πολιτικής, της βιομηχανίας διασκέδασης, της τεχνολογίας, των μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Η κατάταξη προκύπτει από την επιρροή, τα χρήματα που διαχειρίζονται ή εισπράττουν και την παρουσία τους στα μίντια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτές οι γυναίκες ασκούν επιρροή με πολύ διαφορετικούς τρόπους και για πολύ διαφορετικούς σκοπούς, όλες με πολύ διαφορετικές επιπτώσεις στην παγκόσμια κοινότητα», ανέφερε η πρόεδρος και εκδότρια του ForbesWoman, Μόιρα Φορμπς. Στις πέντε πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου περιλαμβάνονται επίσης η Μελίντα Γκέιτς, σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς και πρόεδρος, μαζί του, του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, καθώς και η Τζιλ Έιμπραμσον, αρχισυντάκτρια των New York Times.

Στο νούμερο έξι βρίσκεται η Σόνια Γκάντι, πρόεδρος του Ινδικού Εθνικού Κογκρέσου και στο νούμερο επτά η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα. Όγδοη είναι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Πηγή: Reuters
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης