Ο νέος μεσολαβητής του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ για τη Συρία, κ. Λάκνταρ Μπραχίμι μίλησε για «σπουδαίο ρόλο» που έχει διαδραματίσει σχετικώς η Γαλλία, στο τέλος της σχεδόν ωριαίας ακρόασής του στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

Ο Αλγερινός διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η Γαλλία κατά το τρέχον χρονικό διάστημα προεδρεύει στο 15μελές Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αντίστοιχες δηλώσεις του, ο Γάλλος πρόεδρος, κ. Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε ότι «αν δεν εγκαταλείψει την εξουσία ο Μπασάρ αλ Άσαντ πολιτική λύση στη Συρία δεν είναι νοητή». «Οι Γάλλοι τασσόμεθα υπέρ μιάς Συρίας που σέβεται τα δικαιώματα των πληθυσμιακών κοινοτήτων της, θέλουμε η αυριανή Συρία να είναι δημοκρατική, να είναι ελεύθερη».

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι ο κ. Φρανσουά Ολάντ θα έχει προσεχώς συνεργασία στο προεδρικό μέγαρο με τον ΥΠΕΞ, κ. Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ, κ. Βενσάν Φλοριανί επεσήμανε σήμερα ότι «οι διάφορες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες θα πρέπει άμεσα να συντονιστούν ορθότερα, ώστε να εξευρεθεί μια λύση» στη συριακή πολιτική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης