Σε ηλικία 87 ετών, έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος προπονητής του Πανιωνίου Πάνος Μάρκοβιτς.

Ο Πάνος Μάρκοβιτς συνδύασε το όνομά του με την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία του Πανιωνίου, το 1979, με το 3-1 επί της (πρωταθλήτριας τότε) ΑΕΚ στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ο Πάνος Μάρκοβιτς γεννήθηκε στη Δράμα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, αλλά μόλις σε ηλικία 27 ετών στράφηκε στην προπονητική, μετά από προτροπή του τότε προέδρου της Δόξας Δράμας Αντώνη Καστρινού, ο οποίος μάλιστα τον έστειλε σε σχολή προπονητών στην Ιταλία και εν συνεχεία, του εμπιστεύθηκε την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ο δημιουργός της σπουδαίας Δόξας Δράμας της δεκαετίας του ΄50, με την οποία μάλιστα έφτασε ως τον τελικό κυπέλλου το 1954, όπου ηττήθηκε 2-0 από τον Ολυμπιακό.

Συνέχισε την προπονητική καριέρα του σε διάφορες ομάδες και την περίοδο 1966-67 ανέλαβε την Εθνική ανδρών.

Σταθμός στην καριέρα του θεωρείται η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Πανιώνιο το 1979, χάρη στο 3-1 επί της ΑΕΚ στον τελικό.

Εκτός από τη Δόξα Δράμας και τον Πανιώνιο, ο Μάρκοβιτς εργάστηκε επίσης σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, Θερμαϊκό, Ηρακλή, Μέγα Αλέξανδρο Κατερίνης, Εδεσσαϊκό, Εθνικό, Αίαντα Σαλαμίνας, Ολυμπιακό Χαλκίδας, Προοδευτική, Πιερικό και Παναχαϊκή, αλλά και στην Κύπρο, με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας και τον ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ το 1973 και το κύπελλο το 1984.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει στις 16.00 το απόγευμα της Δευτέρας από το νεκροταφείο Γλυφάδας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης