Την τελευταία του πνοή από τα πυρά αστυνομικών άφησε, τη Δευτέρα, ο δράστης επίθεσης κοντά σε Πανεπιστήμιο πόλης του Τέξας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Ο ένοπλος άνοιξε πυρ στις 12.45 το μεσημέρι, τοπική ώρα Η.Π.Α. (19.45 ώρα Ελλάδος) σε υπαίθριο χώρο της πόλης Κόλετζ Στέισον, μόλις δύο δρόμους μακριά από το Πανεπιστήμιο Α&Μ, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων, εκ των οποίων ο ένας ήταν αστυνομικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία για την αναγνώριση του βασικού υπόπτου της επίθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πρόκειται για τον Thomas A. Caffall, ένα 35χρονο άνδρα, ο οποίος υπέκυψε τελικά στα τραύματά του την ώρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Η μητέρα του ανέφερε ότι ο γιος της αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και όταν άκουσε στις ειδήσεις για το μακελειό, ένιωθε μέσα της ότι πίσω από αυτά τα γεγονότα βρισκόταν το παιδί της. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Thomas A. Caffall κρατούσε ένα αυτόματο όπλο και παρέμεινε οχυρωμένος για αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι του, σχεδόν απέναντι από το Πανεπιστήμιο.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος των Αρχών είχε πει ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους τέσσερις, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα δεν ήταν σε θέση να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη.

«Η κατάσταση εδώ είναι χαοτική. Πολλές πληροφορίες φτάνουν, υπάρχουν πολλά σημεία έρευνας και ζητάμε από τους ανθρώπους να δείξουν υπομονή, καθώς προσπαθούμε να μάθουμε για ποιο λόγο συνέβη αυτή η τραγωδία», εξήγησε ο Scott McCollum, προσθέτοντας ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.

Δείτε το video…

Άμεση η κινητοποίηση των Αρχών

Σχεδόν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο, προχωρώντας στον αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής.

Τεθωρακισμένα οχήματα και άνδρες με αλεξίσφαιρα γιλέκα και αυτόματα στα χέρια κατέκλυσαν τους γύρω δρόμους, στο πλαίσιο επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Όπως μετέδωσε το Associated Press, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με τρεις αστυνομικούς να τραυματίζονται και ένας να χάνει τη ζωή του, πριν τελικά ο ένοπλος πέσει βαριά τραυματισμένος στο έδαφος.

Δείτε το video…

Πρόκειται για το τρίτο αιματηρό περιστατικό με επιθέσεις ενόπλων σε δημόσιο χώρο τις τελευταίες εβδομάδες στις Η.Π.Α., μετά τα γεγονότα στον κινηματογράφο συνοικίας του Ντένβερ (20 Ιουλίου – 12 νεκροί) και την επίθεση σε ναό των Σιχ στην Ουάσινγκτον (5 Αυγούστου – 6 νεκροί).

Εν τω μεταξύ, σε μήνυμά του μέσω Twitter, ο κυβερνήτης του Τέξας, Rick Perry, ο οποίος είχε φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο A&M, εξέφρασε τη λύπη του για το τραγικό συμβάν.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας βρίσκονται κοντά σε όσους έχουν πληγεί από τα γεγονότα κοντά στο A&M. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αστυνομικούς που καθημερινά θυσιάζονται για να μας προστατεύουν», έγραψε.

Από την πλευρά του ο Γενικός Εισαγγελέας της πολιτείας, Greg Abbott, ξεκαθάρισε ότι «τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν καμία θέση στο Τέξας», ενώ εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου τόνισε ότι την ώρα της επίθεσης δεν υπήρχαν στο σημείο φοιτητές καθώς τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Διαβάστε επίσης:
Ψυχικά διαταραγμένος ο βασικός ύποπτος για το μακελειό στο Κολοράντο, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012, 03:14
ΗΠΑ: Μακελειό σε ναό των Σιχ στο Γουισκόνσιν, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012, 20:00
Φονικό στο Σιάτλ, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012, 03:33
Σκηνές Άγριας Δύσης σε πόλη των Η.Π.Α., Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011, 01:14

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης