Πολλά ερωτηματικά εγείρονται από την διαδρομή που ακολούθησε ανώτατος αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων έως ότου τοποθετηθεί σε υψηλή θέση της εταιρίας «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».

Έχοντας ως όπλο όχι μόνο το βιογραφικό του, αλλά και την αρωγή των πολιτικών του φίλων και δη του κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ο εν λόγω στρατιωτικός ο οποίος είχε αποστρατευθεί, κατόρθωσε να επανέλθει σε ανώτατη κρατική θέση αναλαμβάνοντας νευραλγικό τομέα της Ε.Α.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η zougla.gr δημοσιεύει βιογραφικό σημείωμα που αποτελεί μέρος του αρχείου του κ. Σταϊκούρα και ανήκει σε ταξίαρχο, ο οποίος ζητάει από τον κ. Σταϊκούρα, να μεσολαβήσει προκειμένου να αποκατασταθεί επαγγελματικά.

Μάλιστα, στο έγγραφο υπάρχει ειδική επισήμανση-αναφορά, η οποία λέει «Το ζήτησε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ». Επισήμανση που δημιουργεί άλλο πλαίσιο γύρω από τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα ο αναπληρωτής υπουργός.

Βιογραφικό… γρίφος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιογραφικό σημείωμα έφτασε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού στις 16 Ιανουαρίου 2012. Εκ πρώτης όψεως τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι λίγα.

Πρόκειται για έναν ταξίαρχο, ο οποίος αποστρατεύθηκε –όπως αναφέρεται- τον Μάρτιο του 2011, από κάτω υπάρχει η σημείωση «Το ζήτησε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ», ενώ στο πάνω δεξί μέρος της σελίδας υπάρχει η χειρόγραφη σημείωση «ΖΗΤΗΜΑ θα επανέλθει (αξιολόγηση Ιανουάριο – Φεβρουάριο)».

Ποιο ζήτημα όμως θα επανέλθει και τι ζήτησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ; Αυτά είναι τα ερωτήματα που κλήθηκε να απαντήσει το ρεπορτάζ. Οι απαντήσεις που δίδονται ενδιαφέρουσες.

Ο συγκεκριμένος στρατιωτικός, κατά τις τακτικές κρίσεις του έτους 2011 – 2012, αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του ταξίαρχου. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο αξιωματικός δυσανασχέτησε με τα αποτέλεσμα των κρίσεων, κάνοντας μάλιστα στις πέντε Δεκεμβρίου του 2011, αναφορά στο Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο Κρίσεων (ΣΑΓΕ), στην οποία έκανε λόγο για απόφαση «στερούμενης επαρκούς και ισχυρής αιτιολογίας». Η αναφορά του όμως έπεσε «στο κενό».

Επανήλθε δριμύτερος

Τον Ιανουάριο του 2012 ο ταξίαρχος επανήλθε, στέλνοντας βιογραφικό στο πολιτικό γραφείο του κ. Σταϊκούρα. Η συγκεκριμένη κίνηση αποδείχθηκε ιδιαίτερα πολύτιμη για την επαγγελματική του αποκατάσταση, καθώς τον Μάρτιο του 2012 ανέλαβε πολύ υψηλή θέση στην -κρατική στο μεγαλύτερο ποσοστό- εταιρία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».

Πρόκειται για την εταιρία που προέκυψε από την συγχώνευση των εταιριών «ΕΒΟ» και «ΠΥΡΚΑΛ», η οποία προμηθεύει με οπλικό εξοπλισμό πάνω από 30 υπουργεία Άμυνας.

Ιδιαίτερης προσοχής χρήζει ένα σημείο (το οποίο είναι κομμένο) στο αριστερό μέρος του εγγράφου στο οποίο αναγράφεται >, παραπέμποντας ίσως στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
Όσον αφορά το σημείο του εγγράφου που βρίσκεται σημειωμένη η επισήμανση «αξιολόγηση Ιανουάριος – Φεβρουάριος>», πληροφορίες της zougla.gr, αναφέρουν ότι η αξιολόγηση για τη θέση στην ΕΑΣ έγινε ακριβώς εκείνη την περίοδο.

Τα κομμάτια του πάζλ βρίσκονται πλέον στην θέση τους. Ο αξιωματικός τον Ιανουάριο του 2012 απευθύνθηκε στον κ. Σταϊκούρα ζητώντας παρέμβαση για την θέση στην Ε.Α.Σ., του διαμήνυσε, σύμφωνα με το έγγραφο, ότι είναι σύμφωνος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και τελικά η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε, καθώς τον Μάρτιο του 2012 ανέλαβε νευραλγική θέση την κρατική εταιρία.

Δείτε το βιογραφικό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης