Ο διαχειριστής της πυρηνικής μονάδας Φουκουσίμα Νταϊίτσι, που εκμεταλλεύεται η Tepco τροφοδοτώντας με ηλεκτρικό ρεύμα το Τόκιο, ανακοίνωσε ότι το οικιακό ηλεκτρικό ρεύμα θα ανατιμηθεί άμεσα 8,47%, για να επουλωθούν οι ζημιές της Tepco μετά την καταστροφή στην εν λόγω μονάδα από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, ο Ναόμι Χιρόσε, δεν απέκρυψε στη συνέντευξη Τύπου ότι η εταιρεία ζήτησε αύξηση οικιακού τιμολογίου σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, όμως η κυβέρνηση το αρνήθηκε, επιμένοντας στο 8,47%, άμεσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αποτίμησε συγχρόνως περίπου στα 40 δισ. γεν τη μείωση κερδοφορίας της εταιρείας του, εφόσον δεν εγκρίθηκε το δικό της αίτημα ανατίμησης του οικιακού τιμολογίου, ενώ προέβλεψε μια μείωση του κύκλου εργασιών της κατά 80 δισ. γεν σε ετήσια βάση.

Ο ισολογισμός της Tepco επιβαρύνθηκε πολύ εξαιτίας των αθρόων αιτημάτων αποζημίωσης απο τους πολίτες, που η εταιρεία έγινε αποδέκτης τους, μετά από το πυρηνικό δυστύχημα στη παραθαλάσσια μονάδα στη Φουκουσίμα την 11η Μαρτίου του 2011.

Επίσης, επιβαρύνθηκε από την ανάγκη να αγοράσει τα καύσιμα για τις μονάδες της που χρησιμοποιούν τη θερμική ενέργεια, θέλοντας να αναπληρώσει την ηλεκτρική ενέργεια, που παρήγαγαν πυρηνικές μονάδες των οποίων μετά το ανωτέρω δυστύχημα διατάχθηκε από τις ιαπωνικές αρχές η διακοπή της λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης