Η σημαντικότερη νέα φωνή της αστυνομικής λογοτεχνίας
έρχεται ξανά με ένα σκοτεινό θρίλερ.

Το νέο βιβλίο της Τζίλιαν Φλιν Σκοτεινός τόπος κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες στην Αμερική (5/5/2009) και έχει σκαρφαλώσει ήδη στις λίστες των μπεστ σέλερ. Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ από την 1η Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την περσινή επιτυχία του πρώτου της βιβλίου με τίτλο Αιχμηρά αντικείμενα, το οποίο ο Στίβεν Κινγκ χαρακτήρισε ως το πιο ανατριχιαστικό ψυχολογικό θρίλερ των τελευταίων τριάντα ετών, η αμερικανίδα Τζίλιαν Φλιν επανέρχεται με το δεύτερο βιβλίο της στο οποίο ξεδιπλώνει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της και αποδεικνύει πως είναι πραγματικά σπουδαία συγγραφέας.

Ο Στίβεν Κινγκ γράφει για τη Φλιν: «Αιχμηρή, όξινη και πειστική αφηγήτρια, με ταλέντο στο μακάβριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα το TLS έγραψε ότι το νέο της μυθιστόρημα απαιτεί από τους αναγνώστες της γερό στομάχι και συνεχίζει λέγοντας ότι η Φλιν περιγράφει με γλαφυρότητα παρακμιακά τοπία της αμερικάνικης ενδοχώρας, μέσα από τα οποία προβάλλουν ανάγλυφοι οι χαρακτήρες του βιβλίου της.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΖΙΛΙΑΝ ΦΛΙΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ

Η Λίμπι Ντέι ήταν επτά όταν η μητέρα και οι δύο αδελφές της δολοφονήθηκαν. Εκείνη κατάφερε να διαφύγει και να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του δεκαπεντάχρονου αδελφού της τον δολοφόνο.

Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα προκειμένου να επιβιώσει, πουλά την ιστορία της και έτσι αναγκάζεται να ανατρέξει στο παρελθόν, να ξαναζήσει τα γεγονότα από την αρχή βήμα προς βήμα μόνο και μόνο για να ανακαλύψει πως τελικά η σωτηρία της απέχει πολύ ακόμη.
 
Η Τζίλιαν Φλιν είναι τηλεκριτικός στο αμερικάνικο περιοδικό Entertainment Weekly και ζει στο Σικάγο. Το πρώτο της βιβλίο Αιχμηρά αντικείμενα δημιούργησε τεράστια αίσθηση διεθνώς, αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες, ενώ χάρισε στη συγγραφέα του τα βραβεία CWA Ian Fleming Steel Dagger και CWA New Blood Fiction Dagger.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης