Έκτακτο έλεγχο διενεργεί, με εντολή του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Μαρίνου Σκανδάμη, το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης σχετικά με τη βλάβη στη λειτουργία του συστήματος συναγερμού στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Ο έκτακτος έλεγχος, δυνάμει του ν. 3090/02, διενεργείται προκειμένου να εξεταστούν οι λόγοι μη λειτουργίας του συναγερμού, η τυχόν ύπαρξη υπηρεσιακών ευθυνών καθώς και να διαπιστωθεί αν είχε ενημερωθεί σχετικά η Διεύθυνση του καταστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η έλλειψη το θέμα προέκυψε από τα απολογητικά υπομνήματα της υπαλλήλου του σωφρονιστικού ιδρύματος που κατηγορείται για «συνέργεια σε απόδραση», αλλά και δεύτερης υπαλλήλου που βίωσε από κοντά το συμβάν, καθώς είχε βάρδια εκείνη την ημέρα.

Επί της ουσίας, επί έναν ολόκληρο χρόνο το σύστημα συναγερμού είχε τεθεί εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί το έργο της υψηλόσωμης μπασκετμπολίστριας και των συνεργών της… Οι υπάλληλοι έτρεξαν να ενεργοποιήσουν τον συναγερμό αλλά μάταια. Επίσης, η κατηγορούμενη σωφρονιστική υπάλληλος όπως υποστήριξε στην απολογία της έπραξε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να αποτρέψει την απόδραση και να εντοπίσει τη Σέρβα.

Διαβάστε επίσης Μπλακ άουτ ασφαλείας στον Κορυδαλλό, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012, 11:53

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης