Απογοητευτικά είναι τα οικονομικά στοιχεία για την κατάσταση στα περισσότερα υπουργεία, με τον στόχο της μείωσης δαπανών κατά 11, 6 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014 να φαντάζει πολύ μακρινός εφόσον δεν υπάρξουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του κάθε υπουργείου.

Με επιστολή του προς όλους τους υπουργούς, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων για το απαραίτητο «συμμάζεμα» των οικονομικών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση τον ρόλο αυτό θα τον αναλάβει ο ίδιος σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Η απόφαση ελήφθη μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής των υπουργείων, όπου διαπιστώθηκε αδυναμία λήψης αποφάσεων για την επιβολή περικοπών στις κρατικές δαπάνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι όλα αυτά ενώ θα πρέπει μέχρι αύριο, Τετάρτη, να έχει «κλειδώσει» το βασικό σχέδιο δράσης για την εξοικονόμηση των 11,6 δισ. ευρώ, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να λάβει τις επόμενες δόσεις από τη σύμβαση που έχει υπογράψει με τους δανειστές. Στο πρόσφατο Eurogroup, οι Ευρωπαίοι εταίροι είχαν ξεκαθαρίσει προς την ελληνική πλευρά ότι η Ευρώπη περιμένει να δει αποφασιστικότητα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να τεθεί προς συζήτηση οποιοδήποτε αίτημα επιμήκυνσης του χρονικού ορίου για την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης