Την ελπίδα του ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός δε θα μείνει μόνο στα λόγια και θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Recep Tayip Erdoğan περί «φασίζουσας» συμπεριφοράς έναντι των μειονοτήτων στην Τουρκία, με αποτέλεσμα την εκδίωξή τους.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκου δημοσιογράφου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καππαδοκία ανέφερε: «Είμαστε ευχαριστημένοι και ευγνώμονες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήλωσε επίσης με νόημα ότι ο ίδιος θα περίμενε μετά τις τελευταίες εξελίξεις να ξεκινήσουν συζητήσεις για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και πρόσθεσε: «Αυτό είναι μία ανάγκη για την εκπαίδευση νέων ιεραρχών και δεν αποτελεί πολυτέλεια. Ελπίζουμε να μας εξασφαλιστεί από το κράτος η δυνατότητα που είχαμε ως το 1971. Είμαστε αισιόδοξοι και το ελπίζουμε».

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύει στην προσκυνηματική του επίσκεψη στην Καππαδοκία ο Πατριάρχης Ρουμανίας, Δανιήλ. Οι δύο ιεράρχες συλλειτούργησαν την Κυριακή στο Προκόπιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης