Την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας κρίσιμες και καθοριστικές για την πολιτική ζωή του τόπου τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι πρώτες εκλογές μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και γίνονται σε ένα πλαίσιο ρευστότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ή θα αντιμετωπίσουμε την κρίση με την κοινωνία όρθια ή η κοινωνία θα ισοπεδωθεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι καταβάλουν απεγνωσμένη προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα σοβαρά προβλήματα της χώρας, αποδίδοντας την στάση τους αυτή στο ότι έχουν τις ίδιες θέσεις, και ενδεικτικά ανέφερε ότι σε ποσοστό που ανέρχεται στο 97% ψήφισαν από κοινού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού ζήτησε από τα δύο μεγάλα κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι στο πρόβλημα που συνιστά η διατήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, τονίζοντας ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Συμφώνου Σταθερότητας δείχνουν μια σκανδαλώδη εμμονή στην προστασία του κεφαλαίου.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα νέο Σύμφωνο, με γενναία αύξηση του Κοινοτικού προϋπολογισμού, για τη στήριξη των εργαζομένων και των λαϊκών αναγκών, και υπογράμμισε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα οφείλουν να δώσουν απαντήσεις, σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, αν δεν βουλιάξουν τα δύο κόμματα στις ευρωεκλογές δεν πρόκειται να αλλάξουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης