Η Ισπανία αποτελεί το τελευταίο… εμπόδιο για την Εθνική Νέων ποδοσφαίρου, στον δρόμο προς την κατάκτηση του Euro U-19, που διεξάγεται στην Εσθονία.

Οι «φούριας ρόχας», στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης, που είχε συγκλονιστική εξέλιξη, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 στην παράταση (2-2 η κανονική διάρκεια) με τη Γαλλία, ωστόσο επικράτησαν με 4-2 των «τρικολόρ» στα πέναλτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι οι Ισπανοί πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο και θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στη «γαλανόλευκη» στον κυριακάτικο (21:30) τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι οι «φούριας ρόχας» ήταν αντίπαλος της Εθνικής μας στον χαμένο (1-0) τελικό του 2007, στο Λιντς της Αυστρίας.

Όπως προαναφέραμε το παιχνίδι των δύο ομάδων ήταν εξαιρετικά αμφίρροπο και περιελάμβανε διαρκείς εναλλαγές συναισθημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γάλλοι, οι οποίοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, προηγήθηκαν στο 25ο λεπτό, χάρη σε τέρμα του Ουμίτι εντούτοις οι παίκτες της Ισπανίας, με τέρματα των Ντελοφέου (61′) και Αλκάθερ (78′), γύρισαν το παιχνίδι, κάνοντας το 2-1.

Πάντως δεν έμελλε να πάρουν το εισιτήριο στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αφού οι «τρικολόρ», και πάλι με σκόρερ τον Ουτίμι, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισαν σε 2-2, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί με νέο γκολ του Ντελοφέου οι «φούριας ρόχας» προηγήθηκαν με 3-2, όμως οι Γάλλοι είχαν ξανά την απάντηση με τον Πογκμπά, που διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

Έτσι η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Ισπανοί, αν και αστόχησαν στην πρώτη εκτέλεση, πήραν την πρόκριση με σκορ 4-2.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

——————-

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ

Καμπάνια Αουτ

0-1 Πογκμπά

Σουάρες 1-1

1-2 Πλι

Ροντρίγκεθ 2-2

Απόκρουση Ουμτιτί

Αλκαθέρ 3-2

Απόκρουση Κοντογκμπιά

Ντελοφέου 4-2

Κίτρινες: Πέπε, Κοεντρά, Περέιρα, Μπρούνο Αλβες, Βελόσο – Σέρχιο Ράμος, Μπούσκετς, Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο

Iσπανία:
Αριθαπαλάγκα, Γκριμάλντο (90΄ Ρουίς), Ραμάλχο, Οσέντε, Καμπάνια, Σούσο (55΄ Αλκαθέρ), Ροντρίγκεθ, Χόνι, Νίγκεθ, Τόρες (91΄ Σουάρες), Ντελοφέου

Γαλλία:
Αρεολα, Φουλκιέ, Σαμνίκ, Ουμτιτί, Πογκμπά, Μπα (81΄ Νγκαντό), Κοντόγκμπια, Βιόν, Μπαχεμπέκ (38΄ Μποσετί), Ντινιέ, Βερετούτ (83΄ Πλι)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης