Για τους ΠΑΟΚτζήδες, η λήξη της αγωνιστικής περιόδου ήταν μια… νομοθετημένη νόθευση της βαθμολογίας.

Για τους ΑΕΚτζήδες –που ένιωσαν την πονηριά των ‘μεγάλων’ της Σούπερ Λιγκ για δεύτερη φορά– τα πλέι οφ ήταν μια πρόκληση, αφού εξακολουθούν να θεωρούν την ομάδα τους ΜΕΓΑΛΗ ενώ δεν είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν ήταν, θα είχε αποκτήσει νέο γήπεδο ταυτόχρονα με το νέο Καραϊσκάκη που προσφέρθηκε στον Ολυμπιακό.

Αν ήταν, ο Κατσουράνης δεν θα αθετούσε την υπόσχεσή του, προτιμώντας τα φράγκα των εφοπλιστών, των πετρελαιάδων και γενικά των ζάμπλουτων επιχειρηματιών του Παναθηναϊκού.

Όσο για τους Ολυμπιακούς; Αυτοί ποιούν σιγή ιχθύων (όχι γάβρων πάντως…), αφού νωπή είναι ακόμη η περυσινή πραξικοπηματική απόφαση της ΕΠΟ (μεγάλε Γκαγκάτση!) με την οποία πήραν τους βαθμούς από την Καλαμαριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν πάση περιπτώσει, το πρωτάθλημα έληξε αργά την τελευταία νύχτα του Μάη, οπότε  ο Παναθηναϊκός (με την ευκαιρία: άραγε ο Καραγκούνης παίρνει βασιλικό πολτό;)  μπορεί να προβάρει νέο κοστούμι για την προκριματική φάση ένταξης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι όταν λέμε ‘κοστούμι’, εννοούμε την ενίσχυση που θα απαιτήσουν οι περιστάσεις και όχι με ‘φυστίκια’ αυτή τη φορά…

Παράλληλα, υπήρξαν δύο τελικοί διοργανώσεων ομαδικών αθλημάτων, που δεν είναι ούτε δημοφιλή ούτε έχουν έσοδα.

Ο Ολυμπαικός πέτυχε τρίτη νίκη στο ‘Παπαστράτειο’ κολυμβητήριο του Πειραιά, και επιβεβαίωσε αυτό που ήταν προβλέψιμο από την πρώτη ‘βουτιά’ του πρωταθλήματος πόλο: ότι εντός των συνόρων δεν έχει αντίπαλο.

Στο Κύπελλο του χάντμπολ, η ΑΕΚ έκανε την έκπληξη στο ουδέτερο κλειστό γυμναστήριο των Σερρών, νικώντας στην (δεύτερη) παράταση τον έμπειρο Φίλιππο Βέροιας.

Θα μου πείτε: και λοιπόν;

Χμ. Για προσέξτε το στόρι:

Η ομάδα της ΑΕΚ δημιουργήθηκε από το ‘πουθενά’, επειδή το είχαν μεράκι δυο – τρεις φίλοι του σωματείου και ο Μήτσος ο Χατζηχρήστος. Τους τελευταίους πέντε μήνες δεν υπήρχαν ούτε χρήματα, ούτε γήπεδο για προπονήσεις.

Κι’ όμως, στον τελικό μίλησε η ψυχή του ‘πεινασμένου’ για δόξα. Και την κατέκτησε.

Όσο για τους πολίστες του Ολυμπιακού;

Ήταν εξαιρετικά αντιφατικό, την στιγμή της απονομής του τροπαίου (στην ουσία για ντάμπλ πρόκειται), κάποιοι οκτακόσιοι θορυβώδεις οπαδοί να ουρλιάζουν ρυθμικά: «Πληρώστε τους παίκτες»!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διοίκηση του ερασιτέχνη (Συγγελίδης, χορηγοί κ.λ.π.) έχουν ξεχάσει τον μισθό των παικτών εδώ και κάτι μήνες. Ο Συγγελίδης δηλώθηκε αρμοδίως ότι βρισκόταν στο εξωτερικό για δουλειές.

Κι όμως, ο ίδιος παράγων ήταν παρών και ευτυχής, όταν τα κορίτσια της ομάδας υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού (εδώ τα έξοδα είναι ελάχιστα…) πήραν τον τίτλο του πρωταθλήματος από τη Βουλιαγμένη.

Αναρωτιέται κανείς: γιατί διεξάγεται πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα, αφού είναι αδύνατον να διεκδικήσει άλλη ομάδα τον τίτλο από τον Ολυμπιακό; Ήδη, οι ”ερυθροί” του Πειραιά ηττήθηκαν μόνο στην Ευρώπη, ενώ πήραν τον τίτλο με… σταλινική βαθμολογία.

Απορία: αφού η διαφορά δυναμικότητας του ‘Θρύλου’ με τους λοιπούς διεκδικητές είναι τόσο χαώδης, γιατί η διοίκηση υπόσχεται budget τριπλάσιο από εκείνο του Πανιωνίου ή του Παναθηναϊκού;

Ισως ηθικός νικητής της περιόδου που έληξε στο πόλο, είναι ο Πανιώνιος. Εφτασε σε τρεις τελικούς ( Λεν Τρόφι, Πρωταθλήματος και Κυπέλλου), αποκλειστικά με Ελληνες παίκτες και με τη διοίκηση να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης