Συνεχίζοντας την προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων  της COSCO ,  σε χρόνο ρεκόρ οι ιδιοκτήτες της εταιρείας κατασκεύασαν μια υπερσύγχρονη αποθήκη έκτασης 7,000τ.μ με το όνομα PCDC S.A., η οποία είναι εγκατεστημένη στην ελεύθερη ζώνη των λιμενικών εγκαταστάσεων της PCT S.A.

Η εταιρεία  απο τις αρχές Ιανουαρίου παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης εμπορευμάτων ξηρού, ψυχόμενου και επικίνδυνου φορτίου.  Η στεγασμένη αποθήκη αποτελείται από 5,200 τμ ξηρό φορτίο, 630 τμ Συντήρηση & Κατάψυξη και 554 τμ επικίνδυνο φορτίο. Σκοπός είναι να προσφέρει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, ασφάλεια και εξοικονόμηση χρόνου μέσω απλοποιημένων διαδικασιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετα απο αρκετα χρόνια μια σύγχρονη αποθήκη εντός Ελευθερης Ζωνης Τυπου I με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας  θα παρεχει σε όλους τους χρήστες υπηρεσίες όπως εκκενοπλήρωση εμπορευματοκιβωτίων, αποθήκευση και φύλαξη για μικρό χρονικό διάστημα, παλεττοποίηση, αποσυσκευασία, και ενοποίηση  φορτίων και εμπορευματοκιβωτίων, με πολύ ανταγωνιστικό τιμολόγιο και με την χρήση νέων και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογιών.

Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της PCDC είναι το γεγονός ότι όντας στην Ελεύθερη Ζώνη τύπου I στον Πειραιά παρέχει την δυνατότητα διαχείρισης και αποθήκευσης φορτίων χωρίς καμμία τελωνειακή διατύπωση ή εγγυήσεις ή γραφειοκρατικές διαδικασίες μέχρι τον τελωνισμό και την ολική ή μερική έξοδο απο την Ελεύθερη Ζώνη για απορρόφηση στην εγχώρια αγορά. Να σημειωθεί ότι κατα την μερική έξοδο (τμηματική παραλαβή) η καταβολή δασμών και φόρων επιμερίζεται ανάλογα.

Επιπροσθέτως, χρησιμοποιώντας την γεωγραφική θέση του Πειραιά παρέχει την δυνατότητα στην ναυτιλιακή κοινότητα να χρησιμοποιηθεί το Λιμάνι του Πειραιά σαν διαμετακομιστικό κέντρο για συνδυασμένες μεταφορές των LCL φορτίων και να γίνεται αναδιανομή και προώθηση των φορτιών οδικώς, μέσω θαλάσσης και σιδηροδρομικώς. Η PCDC μέσω των ιδανικών συνθηκών φύλαξης, καθώς το λιμάνι ειναι πιστοποιημένο κατά ISPS, ελεγχόμενης υγρασίας και θερμοκρασίας, μπορεί να αποτελέσει «hub» για όλα τα ανταλλακτικά και εφόδια πλοίων που  επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η PCT μπόρεσε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να παρέχει πιστοποιημένες υπηρεσίες στον χώρο του ΨΥΓΕΙΟΥ – CONTAINER, και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μεγάλων Ναυτιλιακών Εταρειών στην προσέλκυση Containerized ψυχόμενου φορτίου, π.χ. μπανάνες. Σε συνδυασμό με τις ποιοτικές υπηρεσίες της PCDC μπορεί να επιτευχθεί η αναδιανομή στις Βαλκανικές χώρες, cross-docking, κτλ.

Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα διαχείρησης και αποθήκευσης ορισμένων IMDG κατηγοριών επικίνδυνων φορτίων, όπως χρωμάτων κλπ σε ειδικά διαμορφομένα πυροδιαμερίσματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης