Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση ολόκληρου του ναυτιλιακού προγράμματος για τη Ναυτιλία.

Στο Υπουργείο θα δημιουργηθεί η κατάλληλη οργάνωση για τη συνολική παρακολούθηση όλων των συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. έργων αρμοδιότητάς μας, όπως επίσης για το σχεδιασμό του προγραμματισμού νέων και χρηματοδότησης αυτών αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα είτε των Διαρθρωτικών Ταμείων της ΕΕ και του Στόχου 3 (διακρατικές πρωτοβουλίες) της παρούσας αλλά και επόμενης περιόδου 2014-2020, του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων που προανέφερα, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων καθώς και ιδιωτικών πόρων που είναι εφικτό να προσελκύσουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση βέβαια είναι η οργάνωση και η σκληρή δουλειά που θα επιτρέψει την ανάπτυξη και θα επαναφέρει την οικονομία σε φυσιολογικούς ρυθμούς, συνθήκη χωρίς την οποία κανένα χρηματοδοτικό μέσο δεν επαρκεί. Θα γίνει» το΄νισε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

«Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που φωνασκούν, και θα το πω ανοιχτά, εκφράζοντας το συναίσθημα της καταπιεσμένης πλειοψηφίας, επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις: έχουν ευνοηθεί οι ίδιοι από το μονοπώλιο του κρατισμού, έχουν ανδρωθεί κομματικά μέσα σε αυτό και, προφανώς, έχουν τα συμφέροντά τους. Τα συμφέροντα των πολλών όμως, είναι το δημόσιο να λειτουργεί για όλους, όχι για λίγους. Και μετά οι πολλοί να πληρώνουν το λογαριασμό, με βίαιες μάλιστα περικοπές επειδή μια ζωή στη χώρα αυτή, τα αυτονόητα «άργησαν μια μέρα»… Αυτά τελείωσαν. Και αυτό δεν είναι απειλή. Αν κάποιοι το ακούν έτσι, αυτοί έχουν το πρόβλημα. Για τους πολλούς είναι ανακούφιση».

πηγή: marinews

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης