Η αμαρτωλή αλλά και επικίνδυνη ιστορία με τους πορτιέρηδες στα κέντρα διασκέδασης έχει απασχολήσει δυστυχώς πολλές φορές την κοινωνία.

Πρόκειται για απαράδεκτη, αντικοινωνική έως και φασιστική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας των νυκτερινών μαγαζιών και των εργαζομένων σε αυτά, που καταλήγει ακόμη και στον φόνο, όπως πρόσφατα με τον νεαρό Αυστραλό στη Μύκονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την νύκτα του Σαββάτου συνελήφθησαν από την αστυνομία πέντε πορτιέρηδες του κέντρου διασκέδασης Island με την κατηγορία της εξύβρισης, μετά από καταγγελία πελάτη ότι δεν τον άφησαν να μπει στο μαγαζί. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο γιός του γνωστού στελέχους της Κεντρο-αριστεράς και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη.

“Δεν φταίει ο γιος μου” δηλώνει κατηγορηματικά στη zougla.gr ο Μίμης Ανδρουλάκης. Για να είναι λοιπόν εξαρχής ξεκάθαρα τα πράγματα, ο νόμος απαγορεύει ρητά κάθε είδους τέτοιας συμπεριφοράς  σε πολίτη από πορτιέρηδες ή την ιδιοκτησία κέντρου διασκέδασης. Πρόκειται για σαφή παραβίαση αναφαίρετου δικαιώματος. Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η ιδιοκτησία γνωρίζουν την συνεχιζόμενη, χρόνια τώρα, παρανομία. Άλλωστε και η Δικαιοσύνη δεν αποδέχεται άγνοια νόμου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο κ. Ανδρουλάκης δηλώνει: «δεν ήταν στη λίστα των πελατών και δεν τον έβαλε. Δεν φταίει ο γιος μου, φταίει το μαγαζί που του έδωσε τη λίστα ποιοι να μπουν και ποιοι να μην μπουν».

Και σε όσους έσπευσαν να σχολιάσουν ότι ο γιος του Μίμη Ανδρουλάκη εργάζεται ως πορτιέρης, απαντά “είναι τιμή μου”… «Εμείς δεν είμαστε πλούσιοι. Τα παιδιά μας είναι εργαζόμενοι φοιτητές. Ο γιος μου δεν έγινε δημόσιος υπάλληλος, ούτε τον πήγα να δουλέψει σε τράπεζα, που είναι τελειόφοιτος φοιτητής στο Χρηματοπιστωτικό Χρηματοοικονομικό. Είναι τιμή μου που ο γιος μου δουλεύει στην πόρτα και είναι τελειόφοιτος φοιτητής και αριστούχος». 

Το ότι υφίσταται ζήτημα ανεργίας, υποαπασχόλησης και κυρίως αδυναμία εύρεσης εργασίας για τους νέους είναι δυστυχώς καθημερινή πραγματικότητα. Είναι επίσης γνωστό, ότι σε ορισμένες δουλειές, όπως αυτή του πορτιέρη – μπράβου σε νυκτερινά μαγαζιά, απασχολούνται αστυνομικοί, σεκιουριτάδες ή και άτομα συγκεκριμένων πολιτικών αντιλήψεων, που συχνά επιδιώκουν να τις εκφράζουν με πράξεις που συνάδουν περισσότερο ακροδεξιές συμπεριφορές και φασίζουσες- ξενόφοβες νοοτροπίες και με ιδιαίτερη έμφαση στον απεχθή ανδρισμό του Macho νεο-ελληναρά.  

Ποινική δίωξη για έργω εξύβριση

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε πορτιέρηδες του club Island -ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για έργω εξύβριση και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να οριστεί ρητή δικάσιμος στο Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο.

Οι πέντε πορτιέρηδες συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με την κατηγορία της εξύβρισης. Είχε προηγηθεί καταγγελία που έκανε πελάτης του μαγαζιού. Όπως ισχυρίζεται, όταν μαζί με την παρέα του θέλησαν να μπουν στο μαγαζί οι πορτιέρηδες δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Ο άνδρας τηλεφώνησε στην Άμεσο Δράση και κατήγγειλε το περιστατικό. Από τα κεντρικά δόθηκε σήμα σε περιπολικό και άνδρες του ΑΤ Βάρης συνέλαβαν τα πέντε άτομα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Τρία άτομα από την παρέα του καταγγέλλοντα κατέθεσαν μήνυση για εξύβριση κατά των πέντε συλληφθέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους πορτιέρηδες του μαγαζιού υπήρξαν και άλλες παρόμοιες καταγγελίες.

(Πρώτη καταχώρηση: 31 Μαϊου, 03:20)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης