Παρουσία της επικεφαλής της «Εθνικής Ένωσης για τη Δημοκρατία» (NLD), του κύριου πολιτικού σχηματισμού της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα η συνεδρίαση της Κάτω Βουλής.

Η Αούνγκ Σαν Σου Κίι θα δώσει για πρώτη φορά το «παρών» στο Κοινοβούλιο από τις συμπληρωματικές εκλογές της 1ης Απριλίου, όταν και εξελέγη βουλευτής. Τον Ιούνιο πραγματοποίησε περιοδεία στην Ευρώπη (Ελβετία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Βρετανία και Γαλλία), ενώ λίγο νωρίτερα είχε ταξιδέψει στη γειτονική Ταϊλάνδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσερχόμενη στο κτήριο της Βουλής, η 67χρονη πολιτικός δήλωσε:

«Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για τη χώρα μου».

Έπειτα από δύο δεκαετίες απαγορεύσεων και περιορισμών από το στρατιωτικό καθεστώς, το κόμμα της Αούνγκ Σαν Σου Κίι κέρδισε περίπου το 10% των εδρών στις εκλογές του περασμένου Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή συνεδρίαση θα είναι αφιερωμένη κυρίως στις πρόσφατες αιματηρές συγκρούσεις στο κρατίδιο Ρακίν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας ανάμεσα στη μουσουλμανική και στη βουδιστική κοινότητα, που στοίχισαν τη ζωή σε 89 ανθρώπους, αλλά και στη συζήτηση νομοσχεδίου για τις πολυαναμενόμενες επενδύσεις από το εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:
Βάζει πλώρη για την προεδρία, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012, 01:16

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης