Χρειάστηκε να περάσουν κάτι λιγότερο από 48 ώρες, για να συνέλθω από το μουσικό «ηλεκτροσόκ» που έπαθα την Πέμπτη το βράδυ και να μπορέσω να γράψω πέντε αράδες για τη μουσική εμπειρία που έζησα.

Το βράδυ της Πέμπτης, ήμουν και εγώ ένας από τους περίπου 60.000 ανθρώπους που δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, αλλά προτίμησαν να αποθεώσουν τους AC/DC στην πρώτη τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέαμα που προσέφεραν απλόχερα στους φίλους τους οι θρύλοι της Hard Rock  ήταν το λιγότερο εντυπωσιακό.

Ο Angus Young στην κυριολεξία «όργωσε» τη σκηνή και το διάδρομο που είχε στηθεί στην αρένα του Ο.Α.Κ.Α., ενώ ο Brian Johnson κρεμάστηκε από τα σχοινιά, για να χτυπήσει τις «καμπάνες της κολάσεως». Η ενέργειά τους αστείρευτη, σαν να έβλεπες ένα συγκρότημα 20άρηδων που ήρθε για να κερδίσει το κοινό. Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούσες να καταλάβεις ότι αυτοί οι άνθρωποι που τα έδιναν όλα πάνω στη σκηνή, έχουν μια καριέρα 35 και πλέον ετών στην «πλάτη» τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχές και εναλλασσόμενο ήταν το ρεύμα ΑC/DC (Alternating Current/Direct Current) που διαπερνούσε το κορμί μας στους ήχους της κιθάρας του Angus Young και στη φωνή του Brian Johnson. Ο μικροσκοπικός κιθαρίστας με τα μαγικά δάχτυλα κατάφερε να μας εντυπωσιάσει ή για να το θέσω πιο ρεαλιστικά να μας «τρελάνει» για δύο ώρες.

Πραγματικά τα «είδαμε» όλα. Το show ήταν φαντασμαγορικό. Στις 21:30 ακριβώς, το τρένο σφύριξε, όχι τρεις φορές όπως στην ταινία, αλλά μία και ο «σταθμάρχης» του Ο.Α.Κ.Α. μας επέτρεψε να επιβιβαστούμε για ένα μουσικό ταξίδι σε έναν Hard Rock κόσμο. Το κοινό βρισκόταν σε παραλήρημα, ένα παραλήρημα που έφτασε στο κατακόρυφο, όταν ο Angus έκανε το κλασσικό πλέον striptease του, αποκαλύπτοντάς μας το AC/DC μποξεράκι του. Λίγα λεπτά αργότερα, είχαμε την ευκαιρία να «γνωριστούμε» με τη Rosie, ενώ στο τέλος της συναυλίας και εκεί που το γκρουπ χαιρετούσε μουσικά τον κόσμο με το πασίγνωστο For Those About To Rock (We Salute You), κανόνια «βομβάρδιζαν» και πυροτεχνήματα φώτιζαν τον ουρανό πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Για όσους τυχερούς βρεθήκαμε εκεί, η συναυλία της Πέμπτης ήταν εμπειρία ζωής. Ήταν εμπειρία ζωής, γιατί τα rif των AC/DC θα μείνουν για πάντα μέσα στο μυαλό μας, γιατί το κοινό εναρμονίστηκε πλήρως με το συγκρότημα, βάζοντας «φωτιά» στο Ο.Α.Κ.Α., γιατί το show που μας προσέφεραν οι θρύλοι του Hard Rock δύσκολα θα μπορέσει να το ξεχάσει κανείς.   

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
1.
 Rock N’ Roll Train
2.
 Hell Ain’t A Bad Place To Be
3.
 Back In Black
4.
 Big Jack
5.
 Dirty Deeds Done Dirt Cheap
6.
 Shot Down in Flames
7.
 Thunderstruck
8.
 Black Ice
9.
 The Jack
10.
 Hells Bells
11.
 Shoot To Thrill
12.
 War Machine
13.
 Dog Eat Dog
14.
 Anything Goes
15.
 You Shook Me All Night Long
16.
 T.N.T.
17.
 Whole Lotta Rosie
18.
 Let There Be Rock
19.
 Highway To Hell
20.
 For Those About To Rock (We Salute You)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης