Στη Βαρκελώνη θα χτυπάει αύριο το μεσημέρι η «καρδιά» του ελληνικού μπάσκετ, καθώς στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί η κλήρωση της Ευρωλίγκας για τη σεζόν 2012-13 στο «Mediapro Auditorium».

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα τεθούν επικεφαλής ομίλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την κλήρωση θα διαμορφωθούν τέσσερις όμιλοι των 6 (24 ομάδες), ενώ νωρίτερα θα βγουν μέσω κληρωτίδας και τα ζευγάρια των προκριματικών (8 ομάδες), από τους οποίους θα προκύψει η μία ομάδα που εξασφαλίζει το τελευταίο «εισιτήριο».

Την πρόκριση για τη φάση των «16» εξασφαλίζουν οι πρώτοι τέσσερις από κάθε όμιλο. Για πρώτη φορά φέτος, στο TOP-16 οι όμιλοι θα είναι μόνο δύο, με οκτώ ομάδες σε κάθε έναν. Αυτό σημαίνει πως κάθε ομάδα θα δίνει 14 αγώνες (7 εντός – 7 εκτός), από τους οποίους θα κρίνεται η πρόκριση στα προημιτελικά.

Για πρώτη φορά επίσης δεν θα υπάρχει διαδικασία κλήρωσης για τη φάση των «16», καθώς θα είναι προκαθορισμένο σε ποιον όμιλο τοποθετούνται οι ομάδες με βάση την κατάταξή τους στην κανονική περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τον πρωταθλητή Ευρωλίγκας 2012 Ολυμπιακό και τον 4ο Παναθηναϊκό, στο πρώτο γκρουπ τοποθετήθηκαν η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η 3η του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, Μπαρτσελόνα. Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετήθηκε η φετινή φιναλίστ ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Τα γκρουπ δυναμικότητας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1ο: Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
2ο: Σιένα (Ιταλία), Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)
3ο: Κίμκι (Ρωσία), Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία), Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Αναντολού Εφές (Τουρκία)
4ο: Μάλαγα (Ισπανία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Τουρκία)
5ο: Προκομ (Πολωνία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Μπάμπεργκ (Γερμανία), Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)
6ο: Τσεντεβίτα (Κροατία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Σαλόν (Γαλλία), Ομάδα προκριματικού γύρου

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης