«Για το ΚΚΕ συνιστά πολιτικό και οικονομικό έγκλημα οποιαδήποτε σκέψη για πώληση των εναπομεινάντων εργοστασίων ζάχαρης. Η πώληση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την κρίση, αλλά γίνεται για να εξασφαλιστεί η υλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής- και μάλιστα δεν πωλείται μόνο το εργοστάσιο, αλλά πωλείται και το δικαίωμα στην ποσόστωση, έτσι ώστε αυτοί που θα πάρουν το εργοστάσιο, πχ πολωνικοί όμιλοι, θα αγοράσουν και τις επιδοτήσεις που έπαιρναν οι αγρότες», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε στον Περισσό με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Η κ. Παπαρήγα ανάφερε ότι το ΚΚΕ θα φέρει στη Βουλή πρόταση για «τροποποίηση του σχετικού εδαφίου του Μνημονίου που αναφέρεται στην πώληση της ΕΒΖ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και “200 εκατομμύρια ευρώ” να παίρναμε θα ήμασταν αντίθετοι στην πώληση, ενώ, αντίθετα, πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα με την παραγωγή των τεύτλων και περισσότερα εργοστάσια ζάχαρης, μπορούν να εξασφαλίσουν την πλήρη αυτάρκεια της χώρας μας σε ζάχαρη, ενώ η θέση μας είναι να μην γίνονται εισαγωγές προϊόντων τα οποία μπορούν να παράγονται στην Ελλάδα», είπε η κ. Παπαρήγα.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι συνέπειες από το κλείσιμο των εργοστασίων ζάχαρης δεν θα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους σε αυτά, αλλά και «την αγροτιά και όλες τις άλλες επιχειρήσεις -και κυρίως τους εργαζόμενούς τους, που ασχολούνται με τη συγκέντρωση, την αποθήκευση και τη συσκευασία ζάχαρης- ενώ θα αυξηθεί και το πρόβλημα εισαγωγών στην Ελλάδα, καθώς και το πρόβλημα της αύξησης της τιμής της ζάχαρης, λόγω του εκτοπισμού της ελληνικής ζάχαρης».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης