Με αποκλεισμό της Κοιλάδας των Τεμπών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο προειδοποιούν οι αρδευτές της ευρύτερης περιοχής Τυρνάβου – Αμπελώνα, μέλη των ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου και Αγίας Σοφίας, αν η ΔΕΗ Λάρισας δεν δώσει εντολή να επανασυνδεθούν με το ηλεκτρικό ρεύμα, από σήμερα το πρωί, οι γεωτρήσεις στις οποίες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών προς την επιχείρηση.

Ήδη κινδυνεύουν να ξεραθούν ροδακινιές, αχλαδιές που είναι «φορτωμένες» με τους καρπούς τους, αμπέλια, τριφύλλια, καλαμπόκια και πολλά άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν εκ μέρους των διοικητικών συμβουλίων των δύο Οργανισμών οι κ.κ. Σωτήρης Τζιούφας και Χρήστος Τασιούλας, αφού αποδέχονται ότι υπάρχει χρέος, προβάλλουν μια σειρά από προβλήματα που καθιστούν αδύνατο το γεγονός να πληρώσουν τώρα τα τέλη άρδευσης, καθώς άμεσα το επόμενο διάστημα οι αρδευτές θα πληρωθούν σημαντικά χρηματικά ποσά από επιδοτήσεις, ζημιές, Φ.Π.Α., απονιτροποίηση, αγροτικό πετρέλαιο κ.λπ..

Ακόμα γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι τους προηγούμενους μήνες οι Οργανισμοί είχαν ζημιές 40.000 ευρώ από τις κλοπές καλωδίων και αποκατάστασή τους, ενώ από το 2008 συνολικά οι ζημιές ξεπερνούν τα 120.000 ευρώ.

Καλείται η ΔΕΗ να δείξει στην πράξη το κοινωνικό της πρόσωπο και χαρακτήρα και να κάνει δεκτό τον διακανονισμό των 90 ημερών που προτείνουν, για να μπορέσουν οι ΤΟΕΒ να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Επίσης, καλούνται οι εμπλεκόμενοι φορείς αλλά και ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος να συνδράμουν άμεσα και με κάθε τρόπο, ώστε να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, οι διοικήσεις των δύο Οργανισμών καλούν τα μέλη τους να προσέλθουν και να πληρώσουν άμεσα τις οφειλές τους.

Πηγή: thessalianews
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης