Την 236η επέτειο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ από τη Βρετανία γιορτάζουν σήμερα, 4 Ιουλίου, οι Αμερικανοί.

Μεγάλος αριθμός Αμερικανών θα συμμετάσχει σε παρελάσεις, θα παρακολουθήσουν πυροτεχνήματα, και θα γιορτάσουν με πικ-νικ, συναυλίες και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Εδώ στην Ουάσιγκτον εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος θα μαζευτεί στο μεγάλο πάρκο στο κέντρο την αμερικανικής πρωτεύουσας, το λεγόμενο National Mall, για να παρακολουθήσει μεγάλη συναυλία και στη συνέχεια φαντασμαγορικό σόου με πυροτεχνήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα φιλοξενήσει στο Λευκό Οίκο ετήσιο εορτασμό προς τιμήν των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, με παραδοσιακό μπάρμπεκιου, παιχνίδια και συναυλία απ’ την μπάντα του Πεζοναυτικού Σώματος. Επίσης σήμερα Τετάρτη η μεγάλη κόρη του αμερικανού Προέδρου Μαλία, γίνεται 14ων ετών.

Πάντως οι επιπτώσεις των ισχυρών καταιγίδων της περασμένης εβδομάδας, των πυρκαγιών και του κύματος καύσωνα σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ είναι πιθανό να επηρεάσουν τις εκδηλώσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν για την 4η Ιουλίου.

Την Τρίτη, 3 Ιουλίου, σχεδόν 1,3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στις ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό, ενώ στο Κολοράντο, περισσότερα από 300 σπίτια καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην αμερικανική πρωτεύουσα σήμερα Τετάρτη και κατά πάσα πιθανότητα τις απογευματινές ώρες, οπότε και έχει προγραμματιστεί η κορύφωση των εκδηλώσεων με τα καθιερωμένα βεγγαλικά στο Εθνικό Πάρκο της Ουάσιγκτον. Επίσης σε ορισμένες άλλες πολιτείες απαγορεύθηκαν τα πυροτεχνήματα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πυρκαγιών.

Οι βροχές αναμένεται να ρίξουν λίγο την θερμοκρασία που βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά η ζέστη θα επανέλθει την Πέμπτη με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι την Κυριακή.
Ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ έφτασε τους 24, ενώ αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Στο Κολοράντο, δεκάδες χιλιάδες άτομα που είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιοχή του Κολοράντο Σπρίνγκς, επιστρέφουν σιγά σιγά για να επιθεωρήσουν τις ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές στην περιοχή δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.
Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης