Η Google απέστειλε τη Δευτέρα «μία πρόταση» σε απάντηση της ανησυχίας που έχει διατυπώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίκην θεματοφύλακα του ανταγωνισμού στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά στην πιθανή κατάχρηση της κυριαρχικής της θέσης στην αγορά, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού.

«Διατυπώσαμε μία πρόταση προκειμένου να απαντήσουμε στα τέσσερα θέματα που περιγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως δυνητικά ζητήματα ανησυχίας. Συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε συνεργασία με την Επιτροπή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», τόνισε ο εκπρόσωπος της Google, Αλ Βερνέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, είχε τονίσει νωρίτερα πως ανέμενε το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου απάντηση της Google στην επιστολή του για την πρόθεση της εταιρείας να εξασφαλίσει μία «προνομιακή μεταχείριση» στην Ευρώπη έναντι άλλων εξειδικευμένων μηχανών αναζήτησης.

Σε περίπτωση που η απάντηση κριθεί ικανοποιητική από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτό θα σημαίνει πως κλείνει οριστικά η έρευνα κατά της Google που είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2010. Σε αντίθετη περίπτωση, η έρευνα θα εμβαθύνει περισσότερο στο θέμα, καταλήγοντας σε πιθανές οικονομικές κυρώσεις, που μπορεί να φθάσουν στην περίπτωση αυτή έως και το 10% του κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης