Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, εκτίμησε ότι «η διάσκεψη της Ομάδας Δράσης για τη Συρία στη Γενεύη έδειξε με σαφήνεια τη θέληση της διεθνούς κοινότητας να καταλήξει σε μια πολιτική λύση της σύγκρουσης στη Συρία, καθορίζοντας τις παραμέτρους με βάση το σχέδιο έξι σημείων του Κόφι Ανάν».

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας χαιρέτισε τις προσπάθειες του διεθνούς μεσολαβητή του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ για τη Συρία, Κόφι Ανάν, για τον τερματισμό της βίας στη χώρα και τη μεταβίβαση της εξουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία της Γενεύης περιέχει «κάποια θετικά στοιχεία», αλλά το σχέδιο είναι «πολύ ασαφές», δήλωσε σήμερα η Μπάσμα Κοντμάνι, εκπρόσωπος του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο, το οποίο ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν την επαρχία Χομς στην Κεντρική Συρία, την Ιντλίμπ στα βόρεια της χώρας και προάστια της Δαμασκού. Χθες, σε ολόκληρη τη χώρα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 130 άνθρωποι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Διαβάστε ακόμη: «Αποτυχημένη» και για το Ιράν η διάσκεψη της Συρίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012, 15:49

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης