Η μεταβατική κυβέρνηση της Συρίας, η οποία προβλέπεται από τη συμφωνία της Γενεύης, «θα επιλεγεί με αμοιβαία συναίνεση, το οποίο αποκλείει τους σφαγείς», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στη Γενεύη.

Υπό τις συνθήκες αυτές, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι (ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ) Άσαντ πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός μετά τη διάσκεψη της Ομάδας Δράσης για τη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ούτε στιγμή ότι ο Άσαντ θα βρίσκεται στην κυβέρνηση, πόσο μάλλον ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει το ουδέτερο περιβάλλον» που ζητείται από τη συμφωνία, πρόσθεσε.

Η συμφωνία αυτή συνιστά «ένα βήμα προς τα μπροστά» επειδή «το κείμενο υιοθετήθηκε ομόφωνα, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας», σημείωσε ο Φαμπιούς και πρόσθεσε ότι αν η απόφαση αυτή δεν εφαρμοστεί «θα προκύψει η ανάγκη να προσφύγουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Την ίδια ώρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι οι νεκροί χθες στη Συρία ανήλθαν σε τουλάχιστον 82, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 30 άμαχοι, οι οποίοι σκοτώθηκαν από οβίδα καθώς παρευρίσκονταν σε κηδεία στη Ζαμάλκα, 10 χιλιόμετρα ανατολικά της Δαμασκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Συνολικά 30 νεκροί από οβίδα
,
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012, 23:22

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης