Ένα στρατιωτικό στέλεχος της Χαμάς στη Συρία, ο Καμάλ Χουσέιν Γανάζ, δολοφονήθηκε την Τετάρτη σε προάστιο της Δαμασκού, ανακοίνωσε αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης στον Λίβανο, τονίζοντας ότι υπάρχουν υποψίες πως τη δολοφονία διέπραξε η ισραηλινή Μοσάντ.

«Μια ομάδα αγνώστων μπήκε στο σπίτι του, στο προάστιο Κουντσάγια της επαρχίας της Δαμασκού, και τον σκότωσε. Αφαίρεσαν φακέλους από το σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μοσάντ είναι πίσω από τη δολοφονία» δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γανάζ ήταν ένας από τους βοηθούς του Μαχμούντ Άμπντελ Ραούφ Αλ-Μαμπχούχ, του στελέχους της Χαμάς που βρέθηκε νεκρό τον Ιανουάριο του 2010 σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ντουμπάι, περιστατικό για το οποίο οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι βρίσκεται από πίσω η Μοσάντ.

Η Χαμάς έλαβε επί πολλά χρόνια τη στήριξη της Δαμασκού απέναντι στο Ισραήλ και το πολιτικό της γραφείο εδρεύει στη Δαμασκό.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, ο επικεφαλής του γραφείου, ο Χάλεντ Μεσάαλ, και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι δεν διαμένουν πλέον μόνιμα στη Δαμασκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης