Συμφωνία για τη συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας υπεγράφη για πρώτη φορά ανάμεσα στη Γερμανία και τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας στο Ριάντ.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, προβλέπεται ο εντοπισμός πιθανών χρηματοδοτήσεων τρομοκρατών, καθώς και υποθέσεων που αφορούν σε «ξέπλυμα» χρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Wolfgang Seibel, και τον ομόλογό του από τη Σαουδική Αραβία, πρίγκιπα Nayef bin Abdul Aziz.

Ο πρίγκιπας Nayef bin Abdul Aziz συζήτησε με το Γερμανό υπουργό Εσωτερικών και για το ζήτημα της απελευθέρωσης των κρατουμένων της φυλακής του Γκουαντάναμο στην Κούβα, ενώ παράλληλα ζήτησε την επίσπευση των εκδόσεων αδειών διαμονής για τους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας από τη γερμανική πρεσβεία στο Ριάντ.

Από την πλευρά του, ο Wolfgang Seibel υποσχέθηκε να συζητήσει το ζήτημα των αδειών διαμονής μαζί με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη Σένγκεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης