Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Rock of Ages (2012)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασισμένο στο ομώνυμο μιούζικαλ του 2006, το «Rock of Ages» αφηγείται την ιστορία της Σέρι, μιας νεαρής κοπέλας από την επαρχία και του Χιου που γνωρίζονται και ερωτεύονται στο Λος Άντζελες, κυνηγώντας παράλληλα τα όνειρα τους. Το ροκ ν’ ρολ ρομάντζο τους ξετυλίγεται μέσα από τις διαχρονικές επιτυχίες των Def Leppard, Foreigner, Journey, Poison, REO Speedwagon, Twisted Sister και λοιπών. Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Άνταμ Σάνκμαν («Hairspray»), ενώ στους βασικούς ρόλους θα δούμε τους Τομ Κρoύζ, Πολ Τζιαμάτι, Άλεκ Μπόλντγουιν, Ράσελ Μπραντ, Μαλίν Άκερμαν, Κάθριν Ζίτα-Τζόουνς, Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ, Μπράιαν Κράνστον, Ντιέγκο Μπονέτα και Τζούλιαν Χαφ.

Medianeras (2011)- Μεταφρασμένος Τίτλος: Μεσοτοιχίες/ Γνωστό επίσης ως: Sidewalls

Η Μαριάννα και ο Μαρτίν ζουν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο του Μπουένος Άιρες. Περνούν ο ένας δίπλα από τον άλλο καθημερινά, ψωνίζουν στα ίδια μαγαζιά, κολυμπούν στην ίδια πισίνα αλλά δεν έχουν γνωριστεί ποτέ. Ο Μαρτίν βγαίνει σπάνια από το σπίτι μετά τον χωρισμό του, ενώ η Μαριάννα δουλεύει ως αρχιτέκτονας κι αισθάνεται ανίκανη να συνάψει οποιονδήποτε σοβαρό δεσμό, αφού βγαίνει από μία τετράχρονη σχέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Rampart (2011)- Μεταφρασμένος Τίτλος: Στα Όρια
Αρχές της δεκαετίας του 1990, Λος Άντζελες. Ένας βετεράνος αστυνομικός, ο Ντέιβ Μπράουν, ένας από τους τελευταίους αποστάτες αστυνομικούς, έχει καταγραφεί σε βίντεο να κάνει τη «βρώμικη δουλειά των άλλων» και τώρα βρίσκεται στη μέση ενός τρομερού σκανδάλου. Οι μέρες που βρισκόταν πάνω από το νόμο, έχουν πλέον περάσει και τώρα στο αστυνομικό τμήμα, από το πόστο γραφείου που χειρίζεται υποθέσεις διαφθοράς αστυνομικών, ο Ντέιβ ανακαλύπτει πως βρίσκεται στο στόχαστρο μιας ομάδας που σκοτώνει αστυνομικούς για εκδίκηση. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται καθώς ο Ντέιβ αποφασίζει να εισχωρήσει στον υπόκοσμο του Λος Άντζελες για να προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του και να απαιτήσει δικαιοσύνη.

Les Adieux a la Reine (2012)- Μεταφρασμένος Τίτλος: Αντίο Βασίλισσα/ Γνωστό επίσης ως: Farewell, My Queen

Βερσαλλίες, Ιούλιος 1789. Η ηρεμία έχει παρέλθει στην αυλή του Λουδοβίκου του 16ου. Ο λαός έχει ήδη ξεκινήσει την επανάσταση. Όλοι στο παλάτι σκέφτονται το πώς να διαφύγουν, μαζί με αυτούς και η βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα. Ανάμεσα στις εκλεκτές της είναι και η Σιντονί Λαμπορντέ, η αναγνώστρια της που έχει γίνει πολύ οικία με τη βασίλισσα.

Mon Pire Cauchemar (2011)- Μεταφρασμένος Τίτλος: Ούτε στον Εχθρό μου!/ Γνωστό επίσης ως: My Worst Nightmare

Εκείνη ζει με το γιο και το σύζυγό της απέναντι από τους κήπους του Λουξεμβούργου στο Παρίσι. Εκείνος ζει μόνος με το γιο του στο πίσω μέρος ενός μικρού φορτηγού. Εκείνη διευθύνει μία υπέροχη γκαλερί σύγχρονης τέχνης. Εκείνος επιβιώνει κάνοντας δουλειές του ποδαριού και μετακομίσεις. Εκείνη νωρίζει καλά τον Υπουργό Πολιτισμού. Εκείνος τις φιάλες του αλκοόλ. Εκείνη λατρεύει τις συζητήσεις περί ιδεών. Εκείνος το σεξ με άγνωστες γυναίκες με μεγάλο στήθος. Δεν μοιάζουν σε όλα… και αλληλοϋποστηρίζονται σε ακόμη λιγότερα. Κανονικά δε θα συναντιούνταν ποτέ. Αλλά τα παιδιά τους, είναι κολλητοί φίλοι. Στο τέλος θα καταλάβουν γιατί…

The Philadelphia Story (1940)- Μεταφρασμένος Τίτλος: Κοινωνικά Σκάνδαλα

Η Φιλαδελφιανή κληρονόμος Τρέισι Λόρντ (Κάθεριν Χέμπορν) πετάει τον πλέιμποϊ άνδρα της, Ντέξτερ Χάβεν (Κάρι Γκράτ), έξω απ’το σπίτι τους λίγο μετά τον γάμο. Δύο χρόνια μετά, η Τρέισι σχεδιάζει να ξαναπαντρευτεί, αλλά ο Ντέξτερ φτάνει σπίτι την παραμονή του γάμου με έναν δημοσιογράφο (Τζέιμς Στούαρτ) και μια φωτογράφο (Ρούθ Χάσει) από το περιοδικό «Σπάι», αποφασισμένος να τους χαλάσει τα σχέδια.

Η Κέιτ αναγκάζεται να τους δώσει πρόσβαση στην προσωπική της ζωή, γιατί το περιοδικό για το οποίο δουλεύουν απειλεί να ξεσκεπάσει τις υποθέσεις του πατέρα της.

Ο Τζέιμς Στιούαρτ, στον ρόλο του δημοσιογράφου Μάικ Κόνορ, κέρδισε ένα Όσκαρ για την ερμηνεία του.

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Κούκορ
Σενάριο: Ντόναλτ Όγκντεν Στούαρτ

Πρωταγωνιστούν: Κάρι Γκράντ, Κάθριν Χέμπορν, Τζέιμς Στιούαρτ, Ρούθ Χάσει
Παίζουν: Τζον Χάουαρντ, Ρόλαντ Γιάνγκ,Τζον Χάλιντει, Μάρι Νας, Βιρτζίνια Βέιλντερ, Χένρι Ντάνιελ


Cape Fear (1962)- Μεταφρασμένος Τίτλος: Δύο Γίγαντες Συγκρούονται/ Γνωστό επίσης ως: Το Ακρωτήρι του Φόβου

Η οικογένεια ενός δικηγόρου τρομοκρατείται από έναν πρώην κατάδικο, ο οποίος μπήκε στη φυλακή μετά από ενέργειες του ίδιου του δικηγόρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης