Έντονη είναι η ανησυχία της κυβέρνησης στη Βρετανία για ενδεχόμενη μεταφορά της διπλωματικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί με την Αργεντινή για τα Φώκλαντ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το Μπουένος Άιρες συνεχίζει να έχει αξιώσεις για την εδαφική κυριότητα του συγκεκριμένου νησιωτικού συμπλέγματος, το οποίο βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο στο νότιο τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού και εκτιμάται ότι εντός της ΑΟΖ του «κρύβονται» σημαντικές ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ωστόσο, το Λονδίνο εμφανίζεται ανυποχώρητο, υπογραμμίζοντας ότι οι κάτοικοι των Φώκλαντ είναι οι μοναδικοί αρμόδιοι για να αποφασίσουν αν τελικά θα παραμείνουν Βρετανοί πολίτες μέσω της διενέργειας δημοψηφίσματος μέσα στο 2013.

Σύμφωνα με το Associated Press, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας αναφέρουν ότι ασκούνται έντονες πιέσεις στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να μην επιτρέψει σε καμία περίπτωση την εμφάνιση συνθημάτων με πολιτικό περιεχόμενο στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ειδικότερα, υπάρχει η πληροφορία ότι οι οπαδοί της Αργεντινής θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στα στάδια κρατώντας σημαίες, πάνω στις οποίες τα Φώκλαντ θα εμφανίζονται ως έδαφος της λατινοαμερικανικής χώρας.

Τόσο η ΔΟΕ όσο και το Λονδίνο θα ήθελαν να αποφύγουν πάση θυσία  φαινόμενα αντίστοιχα με εκείνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού (1968) και τους Αμερικανούς αθλητές της «Μαύρης Δύναμης». Σε εκείνη τη διοργάνωση, όσοι μαύροι αθλητές της αμερικανικής αποστολής ανέβαιναν στο βάθρο είχαν υψωμένη τη γροθιά τους, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για την έλλειψη προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της φυλής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Η Αργεντινή απαιτεί διάλογο για τα Φώκλαντ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012, 05:40

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης