Αγγλία και Ιταλία συγκρούονται απόψε (21.45, ΕΤ1), στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό για το Euro 2012. Το παιχνίδι είναι νοκ-άουτ και η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Γερμανία.

Το ματς είναι ανοικτό σε όλα τα αποτελέσματα. Οι Άγγλοι κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στον Δ’ όμιλο με δύο νίκες επί της Σουηδίας και της Ουκρανίας και μία ισοπαλία στο ματς με τη Γαλλία. Η Ιταλία, από την πλευρά της, τερμάτισε δεύτερη στον Γ’ όμιλο με δύο ισοπαλίες στα παιχνίδια με την Ισπανία και την Κροατία και μία νίκη απέναντι στην Ιρλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι η Αγγλία από την ημέρα που ανέλαβε ο Ρόι Χότζον μετρά τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία και θέλει να συνεχίσει το αήττητό της, για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, για πρώτη φορά μετά το 1968! Πρόκειται για την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ σε επίπεδο τελικής φάσης ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είχαν συναντηθεί το 1980, με την Ιταλία να επικρατεί 1-0 και να αφήνει τα «λιοντάρια» εκτός συνέχειας.

Ο Τσέζαρε Πραντέλι δεν υπολογίζει για την άμυνα τον τραυματία Τζιόρτζιο Κιελίνι, ενώ αντίθετα ο Ρόι Χότζον δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιθανές συνθέσεις:

Αγγλία (Ρόι Χότζον, σύστημα 4-4-2): Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ, Τζέραρντ, Πάρκερ, Γιανγκ, Γουέλμπεκ, Ρούνι.

Iταλία (Τσέζαρε Πραντέλι, σύστημα 3-5-2): Μπουφόν, Μπονούτσι, Ντε Ρόσι, Μπαρτζάλι, Μάτζιο, Νοτσερίνο, Πίρλο, Μαρκίζιο, Τζιακερίνι, Ντιαμάντι, Μπαλοτέλι.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης