Η νίκη της Γερμανίας επί της Εθνικής μας σήμανε την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ, καθώς οι Γερμανοί παρέμειναν επί δεκαπέντε συνεχόμενους επίσημους αγώνες αήττητοι. Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1996 ξεπέρασαν έτσι τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ισπανία με τις οποίες μοιράζονταν την πρώτη θέση σε αυτή την αξιοθαύμαστη επίδοση.

Αν οι Γερμανοί κατακτήσουν τον τίτλο, τότε θα πάνε διακοπές με 16 συνεχόμενες νίκες στις αποσκευές τους… Για αυτό ο προπονητής Λεβ δέχθηκε τα συγχαρητήρια της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ μετά το τέλος του αγώνα και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου: «Παγκόσμιο ρεκόρ! Και για τέταρτη συνεχόμενη φορά βρισκόμαστε στα ημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης (Παγκόσμιο Κύπελλο 2006, Euro 2008, Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, Euro 2012). Aυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο επίτευγμα. Είμαστε η νεότερη ομάδα στο τουρνουά και έχουμε μεγάλο μέλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σερί της Γερμανίας ξεκίνησε από το μικρό τελικό με αντίπαλο την Ουρουγουάη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής με 3-2.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης