Μία νέα μορφή εγκλήματος παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στην Μ. Βρετανία. Οι κλέφτες πλέον στοχεύουν στα σκυλιά ράτσας για να κερδίσουν χρήματα από την πώλησή τους στη «μαύρη» αγορά.  

Μερικοί δε διστάζουν να απαγάγουν τα ανυποψίαστα ζώα, ακόμα και την ώρα που τα βγάζουν βόλτα οι ιδιοκτήτες τους, με την απειλή όπλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία δέχεται περισσότερα από 100 τηλεφωνήματα την εβδομάδα με καταγγελίες ανθρώπων, που πιστεύουν ότι το κατοικίδιό τους έπεσε θύμα αδίστακτων ληστών.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Απολεσθέντων Κατοικίδιων, το ένα στα τρία σκυλιά, έχουν κλαπεί. «Υπάρχουν δύο τύποι ληστών σκύλων. Από τη μία είναι οι επαγγελματίες που ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα για να βρουν συγκεκριμένες ράτσες, όπως τα λαμπραντόρ ή τα τεριέ και δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί, που όλο και πληθαίνουν, που «χτυπάνε» στις πόλεις για να βγάλουν γρήγορα χρήματα για την αγορά ναρκωτικών ουσιών», λένε οι επικεφαλής του Οργανισμού.

Οι ειδικοί συνιστούν στους ιδιοκτήτες σκύλων να βάζουν στο ζώο τους μικροτσίπ ή να αλλάζουν συχνά δρομολόγιο στις βόλτες τους με τα αγαπημένα τους ζώα.     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης