Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι εργαζόμενοί της αναγκάστηκαν να σταματήσουν την προσπάθειά τους να φθάσουν στην παλιά πόλη της Χομς στη Συρία εξαιτίας πυρών, αλλά θα προσπαθήσουν ξανά αργότερα εντός της ημέρας να απομακρύνουν τραυματίες, ασθενείς και άμαχους οι οποίοι έχουν παγιδευτεί εξαιτίας των μαχών.

Η ανεξάρτητη οργάνωση αρωγής είχε αναφέρει χθες ότι οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας και οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες συμφώνησαν στο αίτημά της να υπάρξει κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους προκειμένου να απομακρύνει παγιδευμένους άμαχους και τους τραυματίες έπειτα από 10 ημέρες σφοδρών μαχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια ομάδα της ΔΕΕΣ και της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου κατευθυνόταν στην παλιά πόλη της Χομς νωρίς σήμερα το πρωί, αλλά αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε πίσω λόγω των πυρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ Χισάμ Χάσαν. «Θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στην περιοχή σήμερα ώστε να απομακρύνουμε τραυματίες και αρρώστους, γυναίκες και παιδιά», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά, με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης