Έτοιμος να λάβει όποιες αποφάσεις είναι αναγκαίες, αδιαφορώντας για το κόστος και αν χρειαστεί, δηλώνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στην διεθνή οικονομική κρίση, τις συνέπειες και τις αιτίες που αυτή επιβάλλει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα και στο σχέδιο της κυβέρνησής του, το οποίο, όπως είπε, στηρίζεται σε τρεις άξονες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων

-τη στήριξη της απασχόλησης

-τη στήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας και το τεράστιο ζήτημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, δήλωσε έτοιμος να λάβει δύσκολες αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές, καθώς  ευχάριστες συνταγές σε δύσκολες ώρες δεν υπάρχουν.

«Να κάνουμε την κρίση καταλύτη και να προχωρήσουμε σε ένα δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων. Σε όλους τους τομείς: Στους Θεσμούς, στην Παιδεία, στην Υγεία, στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα» επισήμανε κάνοντας αναφορά στην αναμόρφωση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και στην αναμόρφωση του Λυκείου.

«Τολμήσαμε, στο διάστημα που πέρασε, μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που είχαν – και το ξέραμε – σοβαρό πολιτικό κόστος. Έφεραν, όμως, και φέρνουν σημαντικά οφέλη για ολόκληρη την κοινωνία, για τις νέες γενιές, για την πατρίδα μας» είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Στα τελευταία πέντε χρόνια, έγινε σημαντικό έργο. Πάνω από όλα, η χώρα μπήκε σε μια μεταρρυθμιστική στρατηγική που δεν σταματά, δεν εγκαταλείπεται, δεν αναβάλλεται. Σήμερα αναγνωρίζεται ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι πιο αναγκαίες και πιο επιτακτικές από ποτέ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης